Beden İçin Spor Neyse Zihin İçin Okumak Odur İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Beden İçin Spor Neyse  Zihin İçin  Okumak Odur İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Nasıl ki vücudumuzun  fit kalması için , daha sağlıklı olmak için , daha dinç olmak için  spor yapıyorsak, zihnimizin de genç kalması için okumalıyız , araştırmalıyız . Çünkü insan yeni bilgileri okudukça, araştırma yaptıkça daha fazla bilgili olur . Gündemde ve dünyada olan olaylardan haberdar olur . Okuyan beyin, daha fazla gelişir ve  bilgileri kolay kolay unutmaz . 

Okumayan zihin ise günden güne körelir , paslanır . Tıpkı spor yapmayan bir vücudun zamanla hantallaşması ve çevikliğini kaybetmesi gibi .Okumamak insanı devamlı geriye götürür . En basit konuları bile bilmemeye başlarız . Bunun için zihnimizi sürekli yenilemeliyiz . Sürekli bir şeyler ile uğraşmalıyız ve zihnimizin körelmesine izin vermemeliyiz . Çalışmamak , okumamak kişinin psikolojisini de bozar . Çünkü boş durmak insanı sıkıntıya sokar . Bunun için her zaman çok okumalıyız , çeşitli kitaplar , ansiklopediler , dergiler , kitaplar okumalıyız , internetten çeşitli konular hakkında bilgi edinmeliyiz . Böyle yaparsak beynimiz her zaman daha taze kalır . Yaşlansak bile hafızamız hala güçlü olmaya devam eder ve alzeimer gibi hastalıklara kolay kolay yakalanmayız . İnsan ilk olarak kendi için okumalı , çalışmalıdır . Daha sonra ise ülkesine faydalı olmak için çalışmalı, üretmelidir .

Bilgilerimizi güncellemek için, bilgilerimizin beynimizde, zihnimizde kalıcı hale gelmesi için sürekli okumalı ve ilermeye devam etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme