Yemek Yeme Adabı İle İlgili Kompozisyon

Yemek Yeme Adabı İle İlgili Kompozisyon

Yemek  ihtiyacı son derece doğal bir ihtiyaçtır . Bu ihtiyacı karşılaamak için de evimizde gün içinde çeşitli yemekler yapılır , sofralar kurulur ve aile ile birlikte , eş dost , yakın çevre ile yemekler yenir . Yemek yemenin de bir adabı olmalıdır . Yemek yerken asla  konuşulmamalıdır . Yemek yerken yediğimiz yemekleri  ağzımızı açarak başkalarına göstermemeliyiz . Yemek yerken  bir anda yemeğe dalmamalıyız . Kibar ve nazik bir  şekilde yemek yemeli sonra da sofradan çekilmesini bilmeliyiz .

Yemeği yavaş bir şekilde yemeliyiz . İnsanları tiksindirecek hal ve hareketlerde bulunmamalıyız . İhtiyacımız olduğu kadarını yemeliyiz . Midemiz iyice dolana kadar yememeliyiz . Midemizin bir kısmını boş bırakmalıyız .  Özellikle de gece saatlerinde fazla yemek yememeye dikkat etmeliyiz . Yemek yerken düzgün bir şekilde  oturmalı ,  yatarak  , bacak bacak üstüne atarak yemek yememeliyiz . Her zaman  nazik olmalıyız ve bunu yemek yerken de yapmalıyız . Yemeği hızlı hızlı yememeliyiz . Bir an önce karnım doysun da rahatlayayım diye düşünmemeliyiz . Sakin bir şekilde yavaş yavaş yemekleri yemeli ve yiyecekleri iyice çiğnedikten sonra yutmalıyız .


 Eve misafir geldiğinde misafirden önce yemeğe oturmamalıyız . Misafirlerin yanında da gün içinde yaptığımız gibi terbiyeli şekilde , nezaket kurallarına uyarak yemeğimizi yemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme