Fareleri Savunma İle İlgili Bir Münazara Yazınız .

Fareleri Savunma İle İlgili Bir Münazara  Yazınız .

 Dışarıdan bakıldığında çoğu insanın korkulu rüyası olan fareler her ne kadar insan sağlığına zarar verecek mikropları taşıyorlarsa da   insanlara da faydası vardır bu  canlıların . Bu faydaları duyduktan sonra neden farelerin hayatımızda yer alması gerektiğini düşünecek ve farelere karşı bu olumsuz tutumlarınızın değişeceğine inanarak  söylüyorum bu düşüncelerimi  sevgili  arkadaşlar ! Hadi bakalım şimdi faydaları nelermiş farelerin  açıklayalım .

Fareler kemirgen canlı türü içinde yer aldıkları için , leşleri , atıkları tüketir ve böylece doğada  pis kokuların oluşmasını engeller . Fareler sayesinde bu kötü kokulardan kurtuluruz ve bu da bize fayda sağlamış olur . Kimi atıklar çevreye yani doğamıza büyük zararlar verebilir ve bu atıklar salgın hastalıklara neden olabilir . Fareler ise bu atıkları yiyince bu  hastalıkların yayılması da engellenmiş olur . İşte bu yüzden fareler bizim için önemlidir . Ayrıca fareler çok hızlı üreyen canlılardır . Bunun için bilim insanları da deneylerinde daha çok fareleri kullanmakta ve fareler bilime hizmet etmektedir . İşte bunlardan dolayı fareleri savunuyoruz ve onların faydalarını anlatıyoruz ve sizi bilgilendiriyoruz sevgili arkadaşlar, sevgili dinleyiciler !

Doğada her canlının kendine göre  bir işlevi, bir faydası vardır. Doğal dengenin olması için farelerin yaşması gerekir ve bu işlevlerini yerine getirmesi gerekir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme