Büyüyünce İnsanlık İçin Neler Yapmak Ve Geriye Neler Bırakmak İsterseniz ? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Büyüyünce İnsanlık İçin Neler Yapmak Ve Geriye Neler Bırakmak İsterseniz ? Bu Konu İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta  her insanın bir amacı , bir hayali vardır .  İnsanlar bu amaçlarının peşinde koşmak için , hayallerini gerçekleştirebilmek için   çalışmak  zorundadır . Büyünce neler olabileceğimiz ya da ne olmak istediğimizi düşünürüz , insanlık için nasıl faydalı olabiliriz diye düşünürüz . Biz bu dünyadan ayrıldıktan sonra bile unutulmamak için kalıcı eserler bırakmak isteriz . Örneğin ; okul, hastane , cami , vb gibi . Ben büyüyünce şunları yapmak isterim . Öncelikle  topluma faydalı bir vatandaş olurdum . Daha sonra çok sevdiğim  doktorluk mesleğini  yapmak isterdim . Çok iyi bir genel cerrah olarak insanların hayatını kurtarmak isterdim .

Gözü yaşlı bir annenin gözündeki yaşı onun evladını kurtararak silmek isterdim . Ülkemde tıp alanında daha çok gelişme yaşanması için alanımda en iyi doktor olurdum ve ünümü tüm dünyanın duymasını sağlardım . Tedavisi olmayan bir hastalığa  çare bulmaya çalışırdım , tedavisi olduğu halde ilaçlarını alamayan  bir yoksula  ilaçlarını alıdım . Maddi durumu olmayan insanlara ücretsiz muayene eder ve onların evine mutlu bir şekilde dönmesini sağlardım . İyi bir doktor olduğum için maaşım da çok iyi olacağı için kazandığım paralarım ile büyük bir  okul yaptırırdım . O okulda  her araç gerecin bulunmasını sağlardım . Okula gelen her çocuk için  bilgisayar alır ve onların bilgisayarlar sayesinde eğitimden daha çok faydalanmasını sağlardım . Maddi durumu olmayan  başarılı çocuklara burs verirdim . Maddi durumu iyi olmadığı halde bir de başarısız olan çocuklar için ise özel dersler verilmesini sağlar onlara da burs verirdim .


İnsanlık için iyi işler yapmanın peşinde koşardım . Geriye  şunları bırakmak isterdim :  iyilik, erdemlilik, toplumsal kaynaşma, dünyada kardeşliğin daim olması,  şefkatli olabilme, yardımsever olma gibi güzel  , insani davranışlar bırakmak isterdim . Ben hayatta böyle olacağım için insanların da benim bu güzel ahlaki özelliklerimden etkilenmesini sağlardım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme