Yardımlaşma Ve Paylaşmanın Önemini Toplumsal Huzur Açısından Değerlendirip Düşüncelerini Yazınız .

Yardımlaşma Ve Paylaşmanın Önemini Toplumsal  Huzur Açısından Değerlendirip Düşüncelerini Yazınız .

Yardımlaşma ve paylaşma insanlık adına yapılan çok  iyi bir faaliyettir . Yardımlaşma ve paylaşmanın olduğu toplumlarda insanlar birbirine güvenir ve biribirine sevgi ile yaklaşır .  Toplumun huzuru artar , insanlar arasındaki kardeşlik bağları artar . Bunun için her zaman yardımsever olmalı ve sahip olduğumuz şeylerden ihtiyaç sahibi insanlara da vermeliyiz .

İslam dininde de yardımsever olmak çok önemsenmiş ve  iyilik yapan insanların Allah katında değerli olduğu söylenmiştir . Toplumların daha iyi gelişmesi için , toplumların dağılıp yok olmaması için  o toplumda yaşayan insanların birbiri ile yardımlaşması gerekir . Yani fakir olan , ihtiyaç sahibi insanların yerine kendimizi koymalıyız . Yani empati kurma becerisine sahip olmalıyız . Yardımlaşmanın olduğu toplumlarda  kötü olaylarda da artış yaşanmaz , aksine  toplumda güven ortamı ve huzur ortamı oluşur . Bundan dolayı her zaman yardımlaşmalı ve hayırsever bir insan olmaya gayret göstermeliyiz .  Komşumuz aç iken tok yatmamalıyız . Türk milleti yardımsever bir millet olduğu için bu iyi yönü ile diğer milletlere de örnek olmuş kanı asil olan bir millettir .


Dünyada kardeşliğin, arkadaşlığın , dostluğun daim olması için her zaman yardımsever olmalı ve paylaşarak daha da çoğalmalı ve içimizdeki sevgiyi tüm dünyaya yaymalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme