Siz de Bir Kilim Dokusaydınız Ona Hangi Şekilleri Verir ve Onu Hangi Renge Boyardınız ?

Siz de Bir Kilim Dokusaydınız Ona Hangi Şekilleri Verir ve Onu Hangi Renge Boyardınız ?

Kilim biz Türklerde çok eski bir gelenektir ve genç kızlarımız kilimlerde duygularını , hayallerini ve iç dünyalarında saklı tuttukları birçok şeyi kilimlere yansıtmışlardır . Kullandıkları renklerden de ruh hallerini anlamak mümkün olmuştur . Ben de bir halı dokusaydım ve bu halıyı istediğim gibi boyasaydım şöyle olurdu .

Ben doğayı ve doğada yer alan varlıkları çok severim . Benim dokuyacağım kilimde mutlaka ağaç , çiçek ve hayvan motifleri bulunurdu . Yaprak motifleri , sevimli hayvan şekilleri mutlaka bulunurdu . Çünkü ben neşeli bir insanım ve benim dokuduğum kilimde mutlaka bitkiler ve hayvanlar uyum içerisinde bulunurdu . Kilimimin motifleri çok olduğu gibi kullandığım renkler de çok çeşitli olurdu . Mavi , yeşil , kırmızı , turuncu , sarı ve tüm parlak renkleri kilimimde kullanırdım . Kilimim adeta gökkuşağı gibi rengarenk olurdu .

İnsanlar türlü türlüdür . Kimi neşeli , kimi içine kapanık , kimi de düşüncelidir . Ben de çok neşeli biri olduğum için benim kilimim rengarenk ve çeşit çeşit figürlerden meydana gelirdi .



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme