Ateş Düştüğü Yere Yakar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ateş Düştüğü Yeri Yakar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Ateş düştüğü yeri yakar atasözü bir acıyı ya da yaşanılan bir felaketin üzüntüsünü en fazla bu acıya ya da felakete maruz kalanların hissedebileceği , diğer insanların üzülseler bile o acıyı yaşayanlar kadar derin bir keder hissedemeyecekleri anlamına gelir .

Hepimiz her gün haberleri izliyoruz ve üzücü olayları görüyoruz . Bir trafik kazasında çocuğunu kaybeden bir anne , sel felaketinde geçim kaynağı olan inekleri telef olan bir çiftçi , teröristlerle silahlı çatışmada şehit olan bir vatan evladı ve daha niceleri ... Elbette bu haberleri okurken ya da izlerken bizler de büyük üzüntü hissediyoruz . Ama samimi olmak gerekirse en fazla birkaç gün sonra unutuluyor . Peki 10-15 yıl önce oğlu şehit olan bir aanne bu acıyı unutabiliyor mu ? Asla ! Her gün bu acı katlanarak büyüyor o annenin yüreğinde . Çocuğuyla yaşıt olan gençlerin evlendiklerini , çocuk sahibi olduklarını , iş kurduklarını gördükçe kendi oğlunun yaşayamadığı bu duygular onun yüreğini yakar .

Acılar paylaştıkça azalır ama en büyük pay da bu ayıcı yaşayana kalır . Biz ne kadar üzülsek de , yüreğimiz yansa da gün gelir unutur gideriz . Ama acıyı yaşayanın yüreğinin bir köşesine bu keder çöreklenir kalır ve ömrünün sonuna kadar kıpırdamaz .

3 yorum:

Deneme