İnsanların İletişim Araçlarından Doğru Bilgi Alması Neden Önemlidir ?

İnsanların İletişim Araçlarından Doğru Bilgi Alması Neden Önemlidir ?

İletişim araçları ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylar ile ilgili bilgi almamızı sağlayan kaynaklardır . Gazete , dergi , radyo , internet vb. Araçlar sayesinde etrafımızda olup bitenlerden haberdar oluruz . İletişim araçları böylesine önemli bir işlevi yerine getirirken doğru ve tarafsız olmalıdır  .

İletişim araçları doğru bilgiler vermelidir . Çünkü iletişim araçları tarafından yayılan bilgiler bir anda tüm ülkeye yayılmaktadır ve bu bilgiler kamuoyu oluşturmaktadır . Mesela son zamanlarda özellikle sosyal medya araçlarının da yaygınlaşması bu bilgi yayılımını çok daha hızlı yapmaktadır . Sık sık rastladığımız bir durum var son zamanlarda : Suriyeliler bir kadını öldürdü vb. Haberler . Bu  haberler çoğu zaman yalan çıkmaktadır . İşte bu örnektede görüldüğü gibi bilgiler doğru olmazsa halk yanlış yönlenebilmektedir . Güçlü olan basın yayın kuruluşları yanlış bilgileri halka yayarak toplumda algı operasyonları yapabilmektedir .

İletişim araçlarından aldığımız bilgileri sorgulamalı , farklı kaynaklardan teyit etmeye çalışmalıyız . Aksi taktirde yanlış yönlendirmelere kapılıp yanlış eylemlerde bulunabiliriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme