Kardeşlik ve barışın dünyaya yayılması için neler yapılmalıdır? Düşüncelerinizi bir kompozisyon şeklinde yazınız

Kardeşlik ve barışın dünyaya yayılması için neler yapılmalıdır? Düşüncelerinizi bir kompozisyon şeklinde yazınız

 Dünyada barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak  dünyadaki mutluluğun en belirgin göstergesidir  aslında . Kardeşliğin ve barışın dünyaya hakim olması için birey olarak dünyada yaşayan biz insanlar şunları yapmalıyız : Öncelikle işe ilk olarak  kendimizden başlamalıyız . Nasıl mı? Anlatayım o zaman :

Kişi ilk olarak kendisini iyi bir şekilde yetiştireli ve geliştirmeli , böylelikle hem kendisine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı bir birey olmalıdır . Barışı ve kardeşliği hem kendi iç dünyasında yaşamalı hem de bu muhteşem duyguları toplumundaki diğer insanlara yaymalı daha sonra ise dünyaya yayılmalıdır . İkinci iş olarak ise toplumlar barış ve kardeşliğin dünyada var olması için her zaman çok çalışmalı ve bunun çeşitli etkinlikler, gösteriler, sempozyumlar düzenlemelidir . Daha sonra dünyadaki tüm ülkeler barış ve kardeşliğin yayılması için şunları yapmalıdır :  Mal hırsı için , kişisel hırslar için , ne kadar çok sınıra sahip olurum diye değil , insanların , masumların , mazlumların insanca yaşaması için savaşlara dur denilmeli ve savaşlar mecburi bir durum olmadığı sürece yaşanmamalı , yok edilmelidir .  Ülkeler arası iletişimde  silahlar konuşmamalı ,  sorunlar diplomatik bir dille çözülmeye çalışılmalı ve tatlı dille halledilmelidir . Ülkeler hem kendi içlerinde  iç savaş yapmamalı hem de dış ülkeler ile savaş halinde olmamalıdır . Küçücük masum yavruların üzerine bombaların yağmadığı , bomba yerine çiçeklerin yağdığı , yetimlerin , öksüzlerin hakkının yenilmediği onların korunması gerektiği , yaşlılara eziyet edilmediği bir dünyada yaşamalıdır insanoğlu . Bunun için de kardeşlik ve barışın mutlak surette daim olması gerekir ki insanların canı yanmasın. Bilim insanlık için işlesin, teknoloji insanlığa fayda olarak ilerlesin . İnsana zarar olarak dönmesin. Kimyasal silahlar yok edilsin. Çevremiz kirlenmesin. İnsanların güzel ve temiz bir dünyada yaşayabilmesi için yeşil alanlar korunsun ve daha da artırılsın. Çevremizde başarılı bir arkadaşımız, eşimiz ya da dostumuz kıskanılmak yerine o kişiye yardım edilsin ki dünya gelişsin, barış ve kardeşlik gelişsin. Ben düşüncesi ile değil biz düşüncesi ile hareket edilsin. İnsanlığa faydalı icatlar ve keşifler gerçekleştirilsin.  Demokrasi  yaşasın ki dünyada barış ve kardeşlik de daim olsun. İnsanlar birbirini sevsin ve hoşgörü daim olsun. Eee bütün bunlar olduğu zaman da dünyamız yaşanılacak bir dünya olur ve dünyamızda barış ve kardeşlik daim olsun.


Sizler de dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını istiyorsanız hiç durmadan  çalışın ve ilerleyin ve insanlık için, dünya için kardeşliği ve barışı yaşatın. Saygılarımla.

6 yorum:

Deneme