Atatürk’e Layık Olmak Konusunda Kompozisyon

Atatürk’e Layık Olmak Konusunda Kompozisyon

Öncelikle hepimizin bilmesi gereken bir nokta var ki o da sevginin eylem gerektirdiğidir . Yani bir kişiyi ya da bir şeyi seviyorum demek yetmez , sevdiğimiz kişinin beklentilerine uygun hareket etmemiz de gerekir . Atatürk’ü sevmek ve ona layık olmak da böyledir . Yani Atatürk’ü seviyorsak ve ona layık olmak istiyorsak onun beklentilerine uygun hareket etmeli ve buna uygun bir yaşam tarzı benimsemeliyiz .

Atatürk “ Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir , benim fikirlerimi , benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız , bu kafidir . “ diyor . Yani Atatürk’e layık olmak istiyorsak onun ideallerini ve ülkemizi getirmek istediği noktayı iyi anlamak ve bu amaca ulaşmak için çalışmalar yapmak gerekir . Atatürk’e layık olmak isteyenler onun başka bir sözünde dile getirdiği gibi kahvehanelerde değil laboratuvarlarda sabahlamalıdır . İlim ve fen yolunda ilerlemeli , ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkması için bu ülkeye katkı sağlamalıdır . Yoksa kuru sözle “ Ben Atatürk’ü seviyorum , ben Atatürk için ölürüm “ gibi ifadelerin bir kıymeti yoktur .


Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk daima bu ülkenin gençlerine çok önem vermiş geleceğimizi kuracak olanların gençler olduğunu her fırsatta dile getirmiştir . Biz gençlere düşen vazife de onun fikirlerini ve ideallerini iyi öğrenerek bu yolda yılmadan çalışmaktır . Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Atatürk’e layık bireyler olmuş oluruz . 

2 yorum:

Deneme