Zamanda Yolculuk İle İlgili Kompozisyon

Zamanda Yolculuk İle İlgili Kompozisyon

Zaman hepimizi ilgilendiren zengin de olsak fakir de olsak , yaşlı da olsak genç de olsak kendimizi ondan soyutlayamayacağımız ve hükmedemeyeceğimiz bir kavramdır . İnsanoğlu parası ile aklı ile birçok şeye hükmedebilir ama hiçbir şey zamana hükmetmemizi sağlayamaz . Bu gerçekten dolayı olsa gerek ,  bilim kurgu filmlerde çokça rastlanan bir durumdur zamanda yolculuk yapmak . Geçmişe gidip yapılan hataları düzeltmek ya da geleceği görüp başına gelecekler ile ilgili önlem almak insanoğlunun hep hayalini kurduğu bir durum olmuştur .

Herhalde insanoğlunu zamanda yolculuk yapma hevesine iten şey hayatı istediği gibi yaşayamamaktır . İçinde bulunduğu zamanı değerlendirmek konusunda sıkıntı yaşayan insanların dilinden sıkça keşke ile başlayan ifadeler dökülür ve sürekli "ah güne ya da günlere bir daha dönsem " diye hayıflanıp dururlar . Ama şuan için böyle bir şeyin olması pek mümkün gözükmüyor . Böyle bir şeyin olması imkansız gibi bir şey ise bizlere düşen içinde bulunduğumuz zamanı en iyi biçimde değerlendirmektir . Zaman elimizden kayıp gitmeden onun sunduğu fırsatları olabildiğince değerlendirebilmektir .

Tabi ki zamanda yolculuk yapmayı hepimiz isterdik . Kim istemez Fatih Sultan Mehmet ya da Atatürk'ün yaşadığı döneme gidip de onların bilgi ve becerilerinden yararlanmayı ! Aklıma şöyle bir şey geliyor . Belki de zamanda yolculuk yapmak mümkündür . Ya da bazıları bunu keşfetmiştir de bizim haberimiz yoktur . Nasıl mı ? Eline bir kitap al ve sayfaları çevirmeye başla ! Sonra da yeniden düşün acaba zamanda yolculuk etmek mümkün mü ?  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme