Memleketimde Yaşam

Memleketimde Yaşam

İnsanların doğdukları belki de yaşamlarının tamamını sürdürdükleri yerdir memleket . Memleket sözcüğü bana buram buram bir Anadolu kokuları getirir . Memleket denilince yokluklar , kıtlıklar , özveri , vatan aşkı , hasret gibi daha nice bizim olan duygular sarar etrafımı . Herkes memleketini çok sever ve hele ki memleketinden uzaktaysa onun adını duymak bile gözlerinin yaşarmasına yeter .

Sivas … benim memleketim . benim memleketim Anadolu'nun bağrında etrafı dağlarla çevrili , bu yüzden olsa gerek ki insanları da dağ gibi yürekli bir şehirdir . İnsanlar alevi , sünni ayrımı olmadan kardeşçesine yüzyıllardır bir arada yaşar bu şehirde . Aşık Veyseli , Pir Sultan Abdal 'ı , Yavuz Bülent Bakiler'i, Muhsin Yazıcıoğlu'su ve daha sayamayacağım kadar büyük değerleri ile bu ülkenin bir parçasıdır . Benim memleketimde kar eksik olmaz yaz bir reklam arasından ibarettir . Belki kızarız ama bu duruma kar az gecikince de gözlerimiz yollarda kalır . Yani ne onunla ne de onsuz rahatızdır . Sakin bir şehirdir pek fazla olay olduğunu duyazsınız , herkes işinde gücünde ekmeğinin derdindedir .


Benim memleketim Sivas . Pek fazla eğlence merkezi olmasa da parkları , bahçeleri , piknik alanları ile bulunmaz bir şehirdir . Vazgeçilmez bir şehirdir bir yanı ile Selçuklu bir yanı ile de Osmanlı şehridir benim memleketim . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme