Yiğidin Sözü Birdir İle İlgili Kompozisyon

Yiğidin Sözü Birdir Kompozisyon

Yiğit insan sözünün eri olan , sözüne sadık kalan insandır . Bu yüzden de yiğidin sözü birdir denilir . Doğru olan insanda , yiğit olan insanda yalan dolan olmaz . İnsanlara yanlış yapmaz , özü ve sözü birdir . Böyle insanlardan asla kötülük gelmez , çünkü böyle insanlar her zaman nettir , durudur . Seni yanıltmaz .

Bundan dolayı böyle insanlara itibar edilmeli ve onlara her zaman güvenilmelidir . Özü sözü  bir olmayan insanlardan her şey beklenir . Çünkü öyle insanlara güvenilmez , sizi yanıltır ve zor duruma sokabilir ama yiğit insanlar , yürekli insanlar her zaman aynıdır ve duruşlarını asla bozmazlar . Çevremizde de böyle yiğit insanlar vardır . Asla kötülük düşünmez böyle kimseler , hep insanlığa faydalı olmaya çalışırlar , iyi düşünürler içlerinde kötülük bulunmaz . Bundan dolayı bir  iş yapacaksak bile böyle insanlarla yapmalıyız . Çünkü böyle insanlar bizi yarı yolda bırakmazlar ve her daim iyi niyetini korurlar . Çünkü yiğidin sözü birdir , tektir , yalanı yok  hep doğrudur , hiçbir zaman eğri değildir .

Yiğit olan insanların ağzından söz bir defa çıktı mı artık senettir . Verdiyse bir söz asla o sözünden ardından dönmez ve zarar edecek olsa bile sözünü yere bırakmaz .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme