Okumanın Yaşı Yoktur Sözü İle İlgili Söyleşi

Okumanın Yaşı Olmaz İle İlgili Kompozisyon

Okumanın yaşı yoktur, kişi ne zaman ve ne şekilde öğrenmek isterse ve öğrenmeye kendini motive ederse okuyabilir ve kendini geliştirebilir . Okumak insanı kültürünü artırır ve böyle bir insanın hayata yönelik düşünceleri ve izlenimleri daha farklı olur .

Kimi insanlar bazı sorunlardan dolayı ( aile meseleleri, çevre baskısı, geri kalmışlık ..vb) zamanında okula gitmemiş ve okuma duygusu içinde uhde olarak kalmıştır . Bu insanlar ileride yaşlansa bile içinde okuma aşkı varsa okuyabilir ve hatta üniversite bile okuyup geç de olsa bir meslek sahibi olur . Televizyonlarda sıkça görürüz . Yaşlı nineler halk eğitime sırf okuma ve yazmayı öğrenmek ve ölmeden önce okumayı bilmeden hayatının sonlanmasını istemez . Geçenlerde 80 yaşlarında bir dede kitap okumayı öğrenmiş , o kadar mutluydu ki yüzündeki heyecan ve mutluluğu görseniz siz de çok mutlu olurdunuz . Çünkü geç de olsa okumuştur ve içinde uhde kalmadan hayatına veda edebilecek ve öğrenme ile ayrılacaktır bu hayattan . Bundan dolayı yaşınız ya da öğreniminiz ne olursa olsun okumaktan ve öğrenmekten vazgeçmeyin .


Hayat her türlü geçiyor. Bu hayatın nasıl geçtiği ve kaliteli olup olmadığı size bağlı.  Boş yaşasan da veda edeceksin , okuyup kendini geliştirsen de veda edeceksin. Ama ilimle, okumayla bu dünyadan ayrılan okumayana göre, boş durana göre her zaman daha avantajlı olacaktır.

1 yorum:

  1. Çok güzeldi tam aradığım yazıyı buldum hocam da beğendi teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Deneme