Kuru Laf Karın Doyurmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Kuru Laf Karın Doyurmaz  Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Kuru laf karın doyurmaz sözü ile anlatılmak istenen   şudur : Boş konuşmakla , yapacağım, edeceğim , gibi vaatlerle  iş gerçekleştirilmiş olmaz . Bir işin yapılmış olduğunun somut delilleri olmalıdır . Sadece lafla ben başarılıyım , çok çalışkanım , her şeyi başarabilirim gibi kuru sözlerle  başarılı ya da çalışkan olmazsınız ve  bu  sözlerinizin size bir faydası da  olmaz .

Yani çalışmayıp  tembel olan bir çocuk çalışkanım derse bundan hiç bir fayda sağlamaz . Bir işi başaramadığı için herhangi bir gelir de elde edemez ve kuru laf karın doyurmaz . Kuru laf karın doyurmaz atasözü şu sözle yakınlık gösterir. ‘’ Ayinesi iştir kişinin , lafa bakılmaz" ya da  ‘’ Lafla peynir gemisi yürümez’’. Kişi öncelikle  kendisine bir hedef koymalı ve bu hedefi gerçekleştirebilmek için bunu lafla değil çalışarak ve başarılı sonuçlar elde ederek  göstermeli ve kendini kanıtlamalıdır . Örneğin; bir öğrenci kendine aşırı özgüveni olduğunu söyleyerek her derste başarılı olacağını iddia edebilir fakat ; girdiği sınav sonucunda çok düşük bir puan aldığında bu kişinin başarısın sadece lafta kaldığını görebiliriz.


 Bundan dolayı kişi  her zaman çalışmalı ve  kendini ortaya koyduğu başarıları ile kanıtlamalı ve lafla değil  yaparak  ve çalışarak göstermeli ve  kanıtlamalıdır .   Kısacası kuru laf sadece ağzı yorar ve insana zaman kaybettirir ve  insanın eline de bir şey geçmediği için  hiç bir fayda sağlamaz insan .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme