Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir Konulu Kompozisyon

Atatürk'ün "Hayatta  En Hakiki Mürşit İlimdir" Sözü İle İlgili Kompozisyon

Atatürk " Hayatta en hakiki mürşit ilimdir " sözü ile  hayatta en doğru yolun bilim olduğu söylemek istemiştir. Çünkü  kılavuzu bilim olan kişinin geleceği de aydınlık olur .  Bilimin olduğu yerde  yanlış inançlar ve  hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bilgiler in doğruluk payı olmaz .

Bilim nesnel olduğu için her zaman doğruları ve gerçekleri ortaya çıkarır . Bilimde tutuculuk yoktur , hiçbir anlamı olmayan saçma sapan bilgiler yer almaz . İlim ve bilimde deney ve gözlem yapılır , kimse kafasından bir bulgunun doğruluğunu ispatlayamaz . Ancak okuma ve araştırma sayesinde bilgilerin  doğru ve güvenilir olduğu kanıtlanabilir . İlimle uğraşan insan sabırlı insandır.  Başladığı bir işi sonuna kadar götürebilmek için sürekli yeni işler peşinde koşar . Deneylerde başarısız olunsa da tekrar denemeler yapılır ve doğru bulununcaya kadar bu iş devam eder . Mustafa Kemal Atatürk de bu yüzden ilim ve fenne önem vermiş , ilim ve fen nerede ise oradan alınması gerektiğini ve milletinin fertlerine öğretilmesi gerektiğini söylemiştir .

Bundan dolayı ilim ve bilim yolundan hiç ayrılmamak üzere çalışmaya devam etmeli ve yeni icatlar ve buluşlar yapmalıyız ki Türkiyemiz çağdaş uygarlıklar seviyesinde gelişmiş ve ekonomik bakımdan zengin bir ülke olsun . İlimin  ışığından ayrılmamanız dileği ile .

5 yorum:

  1. saolun teşekkürler aynısını yazmadım ama yazıma ışık tuttunuzzz

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş el 🤲









    YanıtlaSil
  3. Çok iyi bir açıklama ama sadece kısalığından başka sorun yok

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gerçekten saolun

    YanıtlaSil
  5. Çok beğendim teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme