Halep İle İlgili Kompozisyon

Halep İle İlgili Kompozisyon

Suriye'de yaşanan iç savaş artık içler acısı bir hal almaya başladı . Kendi halkına zulmeden Esed ve askerleri hiç acımasızca masum sivillerin üzerine bombalar yağdırmakta ve binlerce masum din kardeşlerimiz ya yaralı olarak kalmakta ya da hayatını kaybetmektedir .  Orada yaşayan çocuklar her gün bomba sesi ile  silah sesleri ile uyanmakta ve korku ile çaresizce bir yerlere sığınmak için canlarının peşindeler .

Küçücük çocuklar , bebekler , yaşlı nineler  hayatını kaybetmekte ve kimisi ise yaralanıp hastanelere getirilmektedir . Ne yazık ki orada bulunan hastanelerde yeterince sağlık görevlileri bulunmamakta ve o minicik yavruları ameliyat eden gerekli aletler olmamakta ve acı içinde ameliyat olmaktadırlar . Geçenlerde televizyonda izlediğim görüntüler insanlığın öldüğünün göstergesiydi  . Hastaneye getirilen 12-13 yaşlarında bir kız çocuğu narkoz bile olmadan ameliyat olmakta ve zavallı yavrumuz acısını unutmak için Tebbet suresini  bağıra bağıra okumakta ve acısını dindirmeye çalışmaktaydı . Kendi halkına namlusunu doğrultan bu zalimler Müslümanlıktan bahsediyorlar fakat bunların Müslümanlıkla hiç alakası yok . İslam dini barış ve kardeşlik dinidir . Eğer İslam ülkeleri gerçekten İslam dininin emirlerine göre yaşamasını bilselerdi bunların hiç biri yaşanmaz ve kardeşçe bir dünya oluşur ve kimsenin canı yanmazdı . Düşünsenize orada gördüğümüz enkaz altından çıkarılan masum yavrularımız , canlarımız , evlatlarımız o acıları yaşıyor ve biz bunları görmekle içimiz acıyor , peki onlar bunu yaşıyor,   bizzat bombaların içinde nefes alıyor ve vücutları delik deşik oluyor, ne diyeceksiniz buna ? Dayanamıyorsunuz değil mi ? İçimiz acıyor, canımız yanıyor din kardeşlerimizi böyle içler acısı bir halde görmekten.


İnşallah bu iç savaş bir an önce son bulur ve Allah zalimleri zulmüne uğratır . Hiç kimse yaşattığını yaşamadan bu dünyadan ayrılmayacaktır , Allah Müslüman masum kardeşlerimizi korusun ve Müslümanım diye kardeşine kurşun yağdıran zalimi ise yerle yeksan etsin .

1 yorum:

Deneme