Atatürk'e Mektup ve Bu Mektubunuzun Nedeni Konulu Yazı

Atatürk'e Mektup Ve Bu Mektubumuzun Nedeni Konulu Yazı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan , bu toprakları korumak ve ülkemizi düşmanlara vermemek için Kurtuluş Savaşı'nı yöneten ve vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır diyen sevgili Mustafa Kemal Paşam !
  Ülkemizin kuruluşunda ve bağımsızlığında çok emeğin bulunmaktadır . Belki sen 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp Kuruluş Savaşı'na ön ayak olmasaydın ülkemiz bağımsızlığını kaybedecek ve özgürlüğümüz elimizden gidecekti . Ama sen her şeyden önce vatanını ve milletini düşünen , milli birlik ve beraberliğimizin daim olması için bu yola hayatını adayan efsanevi bir lidersin .

Seni kelimelerle anlatmaya sayfalar yemez başkomutanım .  Sen ve milletimizin kahraman vatan evlatları bu kutsal mücadeleyi yürütmeseydiniz bu ülke yani Türki Cumhuriyeti diye bir şey olmayacaktı . Sevgili paşam şu anda ülkemiz üzerine gizli oyunlar oynanıyor . Ülkemizi içten içe bitirmek isteyen bir grup terör örgütleri her yerden saldırmaya başladı ve bir çok masum insanın hayatın kaybetmesine neden oluyor . Fakat biz millet olarak bu terör gruplarının bizi bölmesine asla izin vermeyeceğiz . Kanımızın son damlasına kadar tıpkı sizin yaptığınız gibi bu uğurda mücadelemize devam edecek ve önce vatan deyip bir olmaktan , diri olmaktan ve kardeşlik duygusundan ayrılmayarak milletimle ülkemizi koruyacağımıza söz veriyoruz . Keşke sen de burada olsaydın ve senin o yaratıcı düşüncelerinden faydalanır ve olaylara daha farklı çözüm yolları bulunabilirdi . Ama biliyorum ki olamayacaksın , çünkü burada yoksun . Sevgili Ulu Önder mektuba son verirken şunları söylemek isterim .


Senin ve Yüce Türk Milleti'nin askerlerinin bize emanet ettiği bu kutsal toprakları ve Türkiye Cumhuriyetini sonuna kadar koruyacağımıza son veriyor ve sizlerin mezarınızda rahat uyumasını istiyorum . Işıklar içinde uyuyun sevgili ve saygıdeğer komutanım .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme