Empati ve Hoşgörü İle İlgili Kompozisyon

Empati  Ve Hoşgörü Kompozisyon

Empati kendini başka kişilerin yerine koyarak yaşanan olaylara onun gözüyle bakabilmek ve onun gibi hissedebilmektir . Hoşgörü ise  başka insanların hayatına , yaşam biçimine , ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan tahammül etmek , yani herkesi olduğu gibi kabul ederek adı üstünde hoş görmektir .

Empati ve hoşgörü birbiri ile ilişki içindedir .  Empati duygusundan yoksun bir birey hoşgörülü de olamayabilir ama kesin olmaz diyemeyiz elbette . Örneğin;  yoksul olan bir öğrencinin ekmek alacak parası yok ve onun yerine kendinizi koyun . Ne kadar zor bir durum olduğunu hissedebilirsiniz . Bundan dolayı her zaman empati kurmasını bilmeli ve insanlara o şekilde yaklaşılmasını bilmeliyiz . Hoşgörülü olan milletler ya da insanlar empati kurabilme becerisine sahip insanlardı r. Örneğin Osmanlı Devleti  ayakta 600 yıl kaldıysa eğer ,  başındaki yöneticilerin empati duygusu ile hareket etmesi ve hoşgörülü bir yönetimle ülkesini yönetmesinden dolayıdır .


Bundan dolayı bizler de her zaman kendimizi başkalarının yerine koyarak düşünmeli ve onun hissettiği gibi hissetmeye dikkat ederek ve insanları olduğu gibi sevip onları hoş görürsek dünya daha da yaşanılır ve güzel olacaktır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme