Dünyada İnsana Yardım Eden Şey Tesadüf Değil , Azmi Ve Sabrıdır İle İlgili Kompozisyon

Dünyada İnsana Yardım Eden Şey Tesadüf Değil , Azmi Ve Sabrıdır İle İlgili Kompozisyon

Dünyadaki en güzel şeylerden birisi de insanın kendi emeği ile çalışıp bundan bir gelir ve kariyer elde ederek hayatına güzel bir şekilde devam edebilmesidir .  Çalışan insan da azim ve sabır vardır . Bir şeylerin sonuç verebilmesi için zaman gereklidir .  Eğer kişi hayatında  iyi bir işe sahip olduysa , iyi bir gelir elde ediyorsa bu bir tesadüf değildir.

Kişi ancak çalışarak gelmiştir bu kariyerine .  İnsan oturduğu yerden para kazanmayı düşünürse ve çok iyi bir hayata sahip olacağını düşünürse boşa hayal kurmuş olur . Çünkü gelecekte güzel bir hayata sahip olmak tesadüflerle değil alın teri ve emek sayesinde olmaktadır . Örneğin ; bir öğrenci sınava çalışmış , iyi bir meslek okumuş ve sonucunda da devlet tarafından bu mesleğe  alım azaldığı için o kişi boşta kalmıştır . Çalışmış ama istediği gibi bir sonuç alamamıştır . Daha sonra ise diploması sayesinde özel bir kurumda çalışmış ve burada çok iyi yetiştirmiştir kendisini . Bu kişinin bu başarısı tesadüf değildir .  Çünkü elinde diploması olduğu için kendi emeği ile bir yerlere gelmiş ve bu meslekten de iyi paralar kazanmaya başlamıştır .  Çünkü çalışarak gelmiştir  bu seviyeye . Hayatta bazı konularda tesadüfen şanslı olunabilir fakat ; bu herkes için geçerli olan bir şey değildir . Örneğin; varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğarsın ve orada işin başına geçersin  ve bir işe sahip olabilirsin . Bu bir şans meselesidir. Fakat bu kişi kendini geliştirmezse çalışıp çabalamazsa bu şansı da uzun sürmez ve her şeyini kaybedebilir . Eğer çalışmayıp , yan gelip yatan bir kişiyseniz hayatta da iyi bir yere gelemezsiniz .


Dünyada insana yardım eden ve onun yolunda ilerlemesi ve başarıya koşmasını sağlayan şey kişinin azim ve kararlılıkla çok çalışması ve sabrederek  güzel günlerin onu beklemesidir . Bundan dolayı  başarıya ulaştıran şey tesadüf değil kişinin geçmişte sabrederek çalışıp , yaptığı ve daha sonrada sonucunu aldığı meyveleridir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme