Atatürk'ün Karşılaştığı Zorluklara Rağmen Başarılı Olmasının Sebebi İle İlgili Kompozisyon

Atatürk'ün  Karşılaştığı  Zorluklara Rağmen  Başarılı Olmasının Sebebi İle İlgili Kompozisyon

Hayatta hiçbir şey  kolay kazanılamaz . Kazanılması için emek edilmesi gerekir . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ülkemiz zor şartlar içindeyken bu zorluklarla baş edebilmesini bilmiştir . Çünkü onun   milletine olan inancı ve kendine olan inancı yüksekti .

Başarılı olmasının en önemli sebebi ise başarabileceğine olan inancıdır . Önce inanç olmalıdır ki arkasından çalışma ve gayret gösterme ile başarı da gelsin . Kurtuluş Savaşı  sırasında ülkemiz bağımsızlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya gelmiş ve bir çok savaşlara girmiştir . Bu zorluklara rağmen Mustafa Kemal ve askerlerimiz milli birlik ve beraberlik içinde hareket edip  zaferler kazanmasını bilmişlerdir . Atatürk  düşünce adamı olduğu için ve ileri görüşlü olduğu için karşılaştığı zorluklar ile nasıl mücadele edebilmesini bilmiştir .


Bizler de karşılaştığımız bir zorlukta hemen pes etmek yerine yapamadığımız işlerinden üstüne giderek daha çok çalışmalı ve başaracağımıza kendimizi inandırmalıyız . Eğer Mustafa Kemal Atatürk kendine güvenmeyip başarılı olacağına inanmasaydı Kurtuluş Savaşını yöneten bir lider olmayacaktı ve belki de ülkemiz bağımsızlığını kaybedecekti . Bundan dolayı her zaman inançlı olmalı ve başarılı olma inancımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme