Özgüven İle İlgili Kompozisyon

Özgüven İle İlgili Kompozisyon

Bireyin kendine olan olan güvenine özgüven denilir . Yani insanın bir şeyleri yapabileceğine olan inancıdır özgüven . Başarısızlıkların en önemli nedeni de özgüven eksikliğidir . Çünkü özgüveni eksik olan kimse yapamam , başaramam gibi düşüncelere sahip olur ve yeni atılımlar yapmaktan kaçınır .

Özgüveni çocuklarımıza küçük yaşta kazandırmalıyız . Bir işte başarısız olan çocuk  öğrenilmişlik çaresizlik psikolojisi içine girer ve başaramamaktan korkabilir . Burada en önemli görev ana babalara ve öğretmenlere düşmektedir . Çocuğa hata yapmanın normal olduğunu , önemli olanın hatalarımızı bir daha tekrarlamamak için kendimize güvenmemiz ve çalışmamız gerektiğini öğretmektir . Özgüven sahibi olan kimse kendini gerçekleştirme yolunda adımlar atar.  Motive olmak için kendinize güvenmelisiniz , siz kendinize inanmalısınız ki başkaları da inansın , 'der George Shinn. Özgüvene sahip olmak güzeldir ama ben kendime güveniyorum deyip derslerine çalışmayan çocuk başarısız olur . Kendimize başarabileceğimiz akılcı hedefler koymalıyız .


Buradan da çıkarılacak olan şudur . Başarıda özgüven sahibi olmak çok önemlidir . Fakat bunu çalışarak , gayret göstererek  başarmalıyız lafla değil . Özgüven başarının temelini oluşturur . Başarılı kimseler özgüven sahibi insanlar oldukları için  başarmışlardır. Özgüveninizi yitirmemeniz umudu ile .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme