Acele İşe Şeytan Karışır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

ACELE İŞE ŞEYTAN KARIŞIR KONULU KOMPOZİSYON

Bir işi  zamana yaymadan , sabretmeden bir anda yapmak isteriz bazen . Bu sabırsızlığın sonucunda da işi elimize , yüzümüze bulaştırırız ve başarılı olamayız . Çünkü acele etmişizdir . Acele olunca da sonuç hayırlı olmayacaktır tabi .

Hayatımızın her anında bazı görevlerimiz vardır .  Bu görevleri yerine  getirmeden önce iyice düşünüp taşınmalı ve ardından harekete geçmeliyiz . Örneğin bir iş yeri açmak istiyorsunuz . Ama bu iş yerini açacaksınız da hiç düşünmeden ani kararla açıyorsunuz ve elinizdeki bütün sermayenizi buna yatırıyorsunuz ve hatta biraz da kredi çekiyorsunuz . İş yerini açtığında  bu  sattığınız mala talebin olmadığını görüyorsunuz ve iflas ediyorsunuz ve elinizde hiç bir şey kalmıyor . Bakın acele ile düşünüp taşınmadan bir anda açtınız ama değil kar bir de zarar ettiniz . Bundan dolayı işlerimizi aceleye getirmemeliyiz . Bir iş hemen o gün olacak diye  acele etmemeliyiz , Çünkü bu kötü sonuçlar doğurabilir . Acele eden ecele gidebilir unutmayın .


Buradan da anlaşılacağı üzere bir işi yapmak istediğinizde önce bir soluklanın ve ani kararlar vermekten kaçının . Aldığınız ani kararlar sizi ve hayatınızı kötü etkileyebilir .  Bu aceleci , çabuk olacak tavırlarınız sizi maddi ve manevi sıkıntılara sokacaktır . Bundan dolayı hayatınızda kararlar alırken biraz bekleyin , düşünün ve daha sonra yavaş yavaş halledin işlerinizi .   Çünkü sabırla koruk helva olacaktır .

1 yorum:

  1. Acele işe şeytan 😈 karışır UNUTMAYIN😈😈

    YanıtlaSil

Deneme