Babaların Önemi Konulu Kompozisyon

Babaların Önemi Konulu Kompozisyon

Babalarımız bizim dünyaya gelmemize vesile olan , bizim için her türlü fedakarlığı yapan , yemeyen yediren , içiren , giydiren , her şeyimize göğüs geren muhteşem varlıklardır . Babalarımızın kıymetini onlar hayatta iken bilmeliyiz . Onlar bazen bize kızabilir , hatta hafifçe vurabilir ve biz onlara sinir olabiliriz . Ama onların bizim iyiliğimiz için böyle yaptığını biliriz .

Babalar da anneler gibi dünyanın en değerli ve en kutsal varlıklarıdır .  Bundan dolayı onları asla üzmemeliyiz . Anneye  of denilmemesi gibi babalarımıza da of bile dememeliyiz .  Yaşlandıkları zaman da onları terk edip huzur evlerine koymamalıyız . Eğer huzur evine bırakıp kendimiz bakmazsak çok büyük vebalin altına gireriz . Çünkü onlar siz küçücükken , savunmasız bir bebekken sizi canından bile korudu , sevdi , okşadı , aş getirdi   ve daha neler neler ... Bunları saymakla bitmez . Onlar bize hiç bir şeyi miras olarak bırakmasalar bile sizi evlenene kadar belirli bir yere getirmeleri bile yeter . Babalarınız ile asla küs kalmayın ve onların kalbini kırmayın . Eminim ki bazılarınız babasını kaybetmiş ve onun yokluğunu yaşıyor olabilir . Ama şöyle düşünün öbür hayatta görecek ve kavuşacaksınız inşallah ona , üzülmeyin sakın . Onlara dualar edin .


Hayatınızda babanızın değerini bilin ve iyi bir insan olmayı hayatınızdan eksik etmeyin . Babalar sırtımızı yasladığımız dağlardır .  O büyük ve güçlü dağların kıymetini bilmeniz dileği ile kalın baba sevgisi ve duası ile ...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme