Öğretmen Ne İster Konusu İle İlgili Kompozisyon

Öğretmen Ne İster Konulu Kompozisyon

Öğretmen  bilgileri  ile , deneyimleri ile öğrencilere örnek olan kimsedir . Öğretmenler iyi bir öğretmen olmak isterler . Öğrencilerine yeni bilgiler öğretmek isterler . Öğrencilerinin geleceğinin parlak olması için onlar için uğraş verirler  ve öğrencilerin yanlış davranışlarını düzeltirler . Onlara  gece gündüz demeden her türlü yardımı etmek isterler .

Öğretmen örnek insan olmak ister . Öğrencilerine öğrenmeyi öğretmek isterler . Öğrencilerin onu anlaması için elinden gelen her şeyi yaparlar . Öğretmenler geleceğin aydın insanlarıdır . Toplumdan öğretmenlik mesleğine saygı duyulmasını isterler ve öğretmenlik mesleğinin kutsal olduklarını bildikleri için attıkları her adıma dikkat ederler . Öğretmenler gerektiğinde öğrencilerine kızar, gerektiğinde sever . Velilerin kendilerini dinlemesini ister ,  çocukları hakkında bilgi almasını isterler . Mustafa Kemal Atatürk'ün  eğitim sistemini benimserler ve cumhuriyete sahip çıkmak isterler . Çevresine faydalı bir insan olmak isterler . Atanamayan öğretmenler ise  bir an önce atanıp öğrencilerine kavuşmak  için mücadele ederler .


Öğretmenler toplumun en değerli  aydınlarıdır . Bundan dolayı onlara hak ettikleri değer verilmeli ve onlara karşı hassas davranılmalıdır , çünkü öğretmenler duygusal insanlardır . O ülkesini kalkındırmak için öğrencilerini  geliştirmek isterler ve gelecekte iyi bir meslek edinmelerini sağlarlar . Öğretmenler okul aile işbirliğine önem verirler .  Öğrenci sorunlarının hep birlikte çözülmesini isterler ve bu konuda diğer öğretmenlerden , müdürden , ailelerden destek alırlar . Öğretmenler anlaşılmak isterler ve bunun için insanlığa faydalı öğrenciler yetiştirmek isterler . Onlar yeryüzünün en muhteşem insanlarıdır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme