Güzel Konuşmanın İnsanlar Üzerindeki Etkileri Konulu Yazı

Güzel Konuşmanın İnsanlar  Üzerindeki Etkileri Konulu Yazı
İnsanlar ile iletişim kurarken güzel ve etkili konuşmak çok önemlidir . Düşüncelerini  doğru şekilde ifade eden kimse  insanlar üzerinde olumlu etki bırakır ve bir cazibesi olur . Türkçenin doğru bir şekilde konuşulması gerekir .  Çünkü güzel ve etkili konuşabilmek bir sanattır .

İnsanlar konuşma üslubuna çok dikkat etmelidir.  Bazen işinizi yapamadığınızda belirli yerlerden yardım istersiniz , eğer güzel ve etkili konuşma ile kendinizi karşı tarafa iyi bir şekilde ifade edersiniz işiniz çözülebilir . İnsan nerde , nasıl , ne şekilde konuşacağını iyi bilmelidir . Yöresinde şivesi ile konuşabilir ama resmi yerlerde de  dilini daha iyi ifade etmelidir . Çünkü kendini iyi şekilde ifade edebilen insan daha iyi dönütler alır ve daha saygın konuma gelir . İnsan tabi ki doğal olmalıdır ama bu doğallığını güzel ve etkili konuşarak da  bozmayabilir .

Çevremizdeki lider kişilere de baktığımızda hitabet gücü yüksek olan , güzel ve etkili konuşmasını bilen kişilerdir . Böyle kişiler toplumu arkasından sürükler ve topluma öncelik ederler. Çünkü böyle kişilerin yönetme kabiliyeti de yüksektir . İnsanları etkiler ve kendisini insanlara sevdirmesini bilir .  Güzel ve etkili konuşmak insanları yumuşatır . Örneğin ;  komşunuzun çocukları kavga etmiş olabilir ve sizin çocuğunuzun canı yanmış olabilir . Siz hemen komşunuza gidip onun çocuğuna ve ona hakaret ederek konuşmaya başlarsanız ilişkiler daha kötüye gidebilir . Ama o çocuğu da dinleyip sorunun ne olduğunu çözmeye çalışıp güzel ve etkili bir şekilde konuşursanız komşunuzun gözünde saygınlığınız daha da fazla artar ve kendi çocuğunu da uyarır ve ilişkileriniz daha da  güzelleşir . Konuşmanın önemi ile ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk de şunları söylemiştir : '' Konuşarak kazandığım başarılar , savaşarak kazandığım başarılar kadar önemliydi '', diyerek güzel ve etkili konuşmanın önemini vurgulamıştır.


Bundan dolayı insan ilişkilerinde  güzel ve etkili konuşmayı prensip edinmeliyiz . Güzel ve etkili konuşma ile çevremizdeki insanlara da model olmalıyız . Konuşma insanın aklını kullanabilme sanatıdır der Eflatun . Bundan dolayı konuşma şeklimize çok önem vermeliyiz ve her zaman kendimizi güzel bir şekilde ifade etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme