Bugününü Feda Edenler Yarın Rahat Edenlerdir

Bugününü Feda  Edenler  Yarın Rahat Edenlerdir

İnsanlar zamanın ve gençliğin kıymetini bilmelidirler . Gençken belli bir amaca ulaşmak için çok çalışılması gerekir . Çalışmak çünkü insanın geleceğini güvence altına almaktadır .  Bugün yorulup  alın teri döküp sabredersen gelecekte de ayaklarını uzatarak , kahveni yudumlayarak rahat edersin .

Bütün insanlar akıllıdır . Kimileri aklını az kullanır , kimisi ise gerçekleri daha çabuk görür ve aklını çok kullanır . Aklını kullanmayan insan  geleceği düşünmez ve gençliğini gezerek  tozarak orada burada geçirir ve zamanın kıymetini bilmez . Kimi insanlar da vardır ki gelecekte güzel bir hayat sürmek için hiç yorulmadan , arının bal yapıp , tavuğun yumurta verdiği gibi devamlı çalışır ve birikimini  yapar . Bu insanlar gelecekte kimseye el açmazlar ve kendi birikim yaptığı paranın  sefasını çeker . Kimseye muhtaç olmaz . Çünkü zamanında sabırlı olmuştur ve hiç usanmadan güzel bir meslek sahibi olmuştur . Böyle insanlar toplum tarafından da sevilir ve onlara saygı duyulur .


Bundan dolayı bugünün kıymetini bilerek , yarın rahat etmek için  hiç üşenmeden , kaçmadan çok çalışmak gerekir . Çünkü her başarının ardında bir zorlu süreç ve  çalışma vardır . Çünkü hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır .  Çalışmanın ve gençliğin kıymeti bilinmeli , alan el değil veren el olmak için ve konforlu bir hayat sürdürebilmek için yeri ve zamanında çalışarak başkalarına da örnek olmak gerekir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme