Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 Öfkeyle Kalkan  Zararla Oturur Atasözü İle İlgili Kompozisyon 

 Kişinin sinirlendiği zaman ortaya çıkan tepkiye öfke denilir. Kişi yaşadığı bazı olumsuz durumlarda öfkeye kapılır ve ne yapacağını bilinç süzgecinden geçiremez. Duygularına göre hareket edebilir. Bunun sonucunda  yaptığı   hareketlerin zararı kendine  olur.

 Bireyler yaşadıkları bazı durumlar karşısında ister istemez çok sinirli olabilir.  Doğanın gereği olarak bazen çok sinirlenebiliriz. Haksızlığa uğradığımızı düşünerek bazı şeylere abartılı tepkiler verebiliriz. Fakat akıllı insan öfkesine ve nefsine hakim olmalıdır. Örneğin girdiğiniz bir ortamda  sevmediğiniz biri sizinle dalga geçer gibi konuşmaya başladı, sizi küçümsemeye devam etti. Bu durumda haliyle çok sinirlendin ve elindeki  eşyayı ona fırlattın ve o kişinin yaralanmasına neden oldun. Bundan dolayı soluğu emniyette aldın ve Bir günün nezarette geçti. İşte öfkeyle kalkıp zararla oturdun. Bunun için o anda sağlıklı düşünmeliyiz ve o kişiye cevap vermemeliyiz.  Cevap vermediğimizi gördüğümüzde sizinle fazla uğraşamayacaktır.


 Hayatımızda her türlü kötü olaylar ile karşı karşıya kalma durumundayız. Bunun için sakin ve mantıklı olmalıyız. Kişi öfkesini yenemeyerek kendisine ve çevresine zarar verir. Sizi üzen insanlar ile fazla aynı ortamda bulunmayın  ve ondan uzaklaşın. 

15 yorum:

  1. Sağ olun ödevimi yapmamı yardımcı oldunuz.

    YanıtlaSil
  2. biraz uzun olsa da çok güzel olmuş bayıldım

    YanıtlaSil
  3. allah sizden razı olsunnn

    YanıtlaSil
  4. Ünüverste gibi ben 5 e gidiyorum yanlız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya ben 8.sınıfım bana kalırsa normal bir düzeyde yani olması gereken gibi.

      Sil
  5. gayet guzel bu kompoziyonla ilgili bir örnek anı yazdım ve guzelde oldu

    YanıtlaSil
  6. müq bir site

    YanıtlaSil
  7. uzun ama sanki biraz abartılı gibi olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yav hee başka bir siteye bak sende o zaman madem "UZUN AMA ABARTLI GİBİ OLMUŞ"⚠️📲 🤏🏻 🧠 kullan...

      Sil

Deneme