Hiçbir Gemi Bizi Bir Kitap Kadar Uzağa Götüremez, sözü konulu kompozisyon örneği

Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin  seyahat imkanları hala kısıtlı . Çok uzak yerleri gezmek para ve zaman istiyor . Bir uçakla üç beş saatlik bir yolculukla ancak bir dünya üzerinde yalnızca nokta kadar bir yeri gezebilirsin . Fakat  eline 80 günde devri alem kitabını alıp okumaya başladığın  anda bütün dünya avuçlarının içinde olur .

Kitap okumanın benzersiz hazzını  tatmayanlar, neler kaybettiklerinin  farkına varamazlar . Kitap olduğu  yeri anında farklı bir yere çevirebilecek, hiçbir teknolojik aletin başaramayacağı sihirli bir güce  sahiptir . Daha kapağını açtığın andan itibaren bambaşka bir dünyanın kapıları ardına kadar açılır . Hiç tanımadığın insanların kişilik özelliklerini görür ve onların gözüyle dünyaya bakarsın  . Her kitap farklı bir görüş , farklı bir düşünce ya da farklı bir olaydır . Bazısı  ile Ay’a giderken, bazısı  sana bir anda yeraltındaki varlıkların  hayatlarını anlatır, bir anda yüzlerce yıl öncesine  Görebildiklerimizi olduğu gibi göremediklerimizi , hislerimizi de kitaplar önümüze getirir . Duygularına , kalbine, aklına seslenir, hem öğretir, hem heyecanlandırır, hem de duygulandırır. Binlerce yıllık bir dönem bir kitabın içine sığmıştır . Ömür boyu gezmekle görülemeyecek yerleri görür , tanışmanın imkansız olduğu kişilerle tanışırsın kitaplarda. Bazıları  dünyanın en zekilerindendir, bazıları  ise en vicdansızlarındandır .


Hiçbir Gemi Bizi Bir Kitap Kadar Uzağa Götüremez. Gezmeler ister gemi ile olsun ister ışınlanarak, insanı imkansıza götüren yalnızca kitaplardır . Öyleki gezerken bile kitap okursun . 

3 yorum:

Deneme