Ekmek İsrafı, konusu ile ilgili kompozisyon örneği

Ekmek İsrafı, konusu ile ilgili kompozisyon örneği

Ekmek bizim inançlarımızda kutsal kabul edilen bir yiyecektir . Ekmek insanları açlıktan kurtaran en temel besin maddesi olması nedeniyle kutsal kabul edilir ve Allah'a şükür sebebidir .

Dünyada Afrika kıtası diye bir gerçek var , o gerçek bizlere çöpe attığımız ekmeklerin kırıntılarına bile muhtaç olan insanları hatırlatıyor . Çoğumuz sabah uyanıp buğusu üzerinde ekmeğini bölüm türlü kahvaltılıklarla karnını doyururken dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar aç uyanıp tüm günü aç geçirmektedir . Bu tür insanları bir düşünebilsek bırakın ekmek israfını hiçbir şeyin israfını yapmayız .

Dünyanın sömürgeci devletlerinin hırsı , ilkel geri kalmış denilen halkların yedikleri ekmeğe kadar her şeylerini sömürmelerinden ileri gelmektedir . Açık büfe otellerde çöpe giden dünya kadar yemeklerimizle , çöpe attığımız yüz binlerce ekmekle bizim de sömürgeci ülkelerden bir farkımız var mı  ? Peki durum bu kadar vahimken bizlerin yapabileceği bir şeyler yok mu ?

İlk  başta ekmek olmak üzere hiçbir yiyecek , giyecek ya da içeceğin  israfına müsaade etmeyeceğiz . Bizden büyük bile olsalar onları uyarmaktan korkmayacağız .


Ekmek israfını engellemek  hayatımızda yaptığımız tüm israflara dikkat çekmek ve önüne geçmek için temel bir adımdır  . İsrafın zararını kavrayan insanlar hem ekmek , hem zaman hem de tüm kaynakların israfından uzak duracaklardır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme