Zamanın Önemi

Hayatın bir başlangıcı ve tabi birde sonu vardır. Doğumla başlayan yaşam denilen serüven zaman kavramı ile birleşerek hayatı oluşturur ve  başlayan hayatta ölüm ile son bulur.  İşte hayat denilen bu serüvenin içinde aceba biz neredeyiz en başında mı yoksa sona mı yaklaştık.

Zamanın bir ilaç mı yoksa en büyük zehir mi olduğunu anlamak için zamanda bulunduğumuz yerin ayrı bir önemi vardır. Her şeyin yolunda gittiği, sıkıntıların olmadığı; olsa daği hemen çözüme kavuşturulabilen, acıların yaşanmadığı, hayal kırıklıklarının olmadığı bir zaman muhakkak ki insan hayatında zamanın hiç geçmesini istemediği, her şeyin yerli yerinde kaldığı, huzurun ve barışın hakim olduğu bir zaman dilimine kapı aralar. Ama tam tersini düşündüğümüzde hiç bir şeyin yolunda gitmediği,aksiliklerin yakanızı bırakmadığı, maddi manevi tüm sıkıntıların benliğinize yapıştığı bir zaman diliminde ise zamanın hiç geçmediğini hastalıklı bir virüs gibi tüm hücrelerinizi sardığını göreceksiniz. Zaman bu kadar göreceli iken nerde olduğumu seçmek peki bizim elimizde mi diyecek olursak. Evet tabikide bizim elimizde. İnsanların herhangi bir maddi güvence si olmaya bilir ya da farklı hastalıklara tutulabilirsiniz. Svdiğiniz birisi sizi terk etmişte olabilir. İşte tamda bu nokta zamanda milattır. Bundan sonrası önemli olan. Karşımızda iki yol vardır. Birinci yok tüm bu olumsuzlukları kabullenip zamanın bize en büyük ızdırap verdiği, zamanın kölesi olduğumuz bir dünya yaşamak ya da her türlü olumsuzluklara rağmen içimizdeki umudu yitimeden hayatın tüm zorluklarına karşı var gücümüzle çalışmalı,hayata tutunmaya çalışmalı ve her zaman her şeye pozitif bakabilmeyi öğrenmeliyiz. İşte bunu yaparsak zaman  bizim en büyük ilacımız ve hayata bakış açımız olur.

Evet hiç bir zaman şartlar ne olursa olsun umudumuzu asla yitirmemeliyiz. Unutmayalım ki zaman geçmekte ve akreple yelkovan hep hareket halinde. Elimizdeki zamanın kıymetini en iyi şekilde bilmeli ve zamanın bize hükmetmesini engelleyerek biz zamana hükmetmeliyiz. Emin olun yaşam o zaman sizin için daha anlamlı olacaktır.

Admin....................

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme