29 Ekim İle İlgili Kompozisyon Örneği

     Her milletin tarihinde unutulmaz tarihler vardır. Türk milletinin tarihinde de önemli dönüm noktalarından biri de 29 Ekim 1923 tarihidir.
     29 Ekim 1923 tarihi Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından sonra bir dönem devletsiz kalan Türk Milletinin yeniden şahlanışının bir ifadesidir. Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı yapan Türk milleti yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiş ve Türk tarihinde yeni bir rejimin başlangıcı başlamıştır. Bu tarihten itibaren monarşik yönetimden demokratik yönetime geçilmiştir. Cumhuriyet'in ilanından sonra yönetim belli bir kesimin elinden çıkarak halkın ortak malı olmuştur.
     29 Ekim her yıl ülkemizde coşku ile kutlanmaktadır. Türk milleti tarihinin en büyük zaferlerinden Cumhuriyet'in ilanını büyük bir sahiplenme duygusu içerisinde her yıl anmaktadır. Her Türk ferdine düşen Cumhuriyet'in anlamını ve değerini en iyi şekilde idrak ederek Atatürk'ün bize en büyük emaneti olan Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Geleceğimizin ve bağımsızlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ilelebet yaşatılmalıdır.
     Türk tarihi her dönem büyük mücadelelerin içerisine girmiş ve her daim devletin devamını sağlamayı başarmıştır. Bunun en son örneği de 29 Ekim 1923 yılında resmen tarih sahnesine çıkmış olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Atatürk'ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için her Türk'ün elinden gelen gayreti göstermesi gerekir.

5 yorum:

  1. Çok Kısa Ve Ayrıca Giriş,Gelişme Ve Sonuç Kısımları Yohh
    Caheller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazan kişiye cahil diyeceğine önce bir kendine bak. Çok biliyorsan burdan bakmak yerine kendin yaz...

      Sil
  2. Güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme