Zaman

Zaman insanın varoluşundan ölümüne kadar gölgesi misali dizlerinin dibinden hiç ayrılmayan gölgesidir. Zamanı durdurmak maalesef ki  mümkün değildir. Her geçen saat,dakika, saniye ömrümüzden hırçın bir nehir misali akıp gider. Ama bir işi zamanında yapmak bambaşka bir şeydir. Sanki kötü bir büyücünün sonsuz olarak hapsedilmesi gibidir.  Zaman belkide dili olmayan fakat ne söylediğimizi anlayan yavru bir bebek gibidir. Her bebek gibi o da doğar, büyür ve ölür;  yani yok olur. Ne külleri kalır ardı sıra ne bir iz, bir nişane ondan bir hatıra.

İnsanlar işlerini zamanında yapmalı. Eğer ki insanlar işlerinin zamanında yaparlarsa ömründen geçen bir saniyenin dahi sayısız tarifi mümkündür. Ne çare ki bu durum ters yönde olur vah o zaman geç günlerine ki hem de ne vah! Bazen zamanı kullanmamak kötülük mikrobunu bulaştırır üzerimize. Bir kere kirlendi mi vay haline o zaman. Yakanı bırakırsa ne ala. Yok bırakmazsa yakanı bittiğinin resmidir bilesin. Zamanı düzgün kullanmak bu mikropları vücudumuzdan atmanın yegane yöntemidir ki bizatihi denedim ve ruhumun temizlenmesi ile istediğim ruhani dinginliğe vardım.  Zamanı tarif etmek ne mümkün. Zaten öyle ki yazımın başından beri kıvranıp duruyorum. Ama bildiğim şey şu ki bir kuş misalidir zaman. Kanat çırpmaya bakar bir hayat, bir kanat çırpmamaya bakar beraberinde gelen soğuk ölüm. Zamanın kıymetini onun için idrak etmek önemlidir. Zamanın bize sunulan bir lutuf olduğu bir gerçektir.

Evet arkadaşlar zaman bize sunulan bir lutufdur. Bu hediyeyi alıp açmak ve bu hediyeye sahip çıkmaz bizim elimizde.Benden size küçük bir sır; zaman yeni alınan bir elbise, bir ayakkab gibidir. Her zaman yastığımızın altında heyecanla sabahı bekleyen bir çocuk saflığındadır. Zamanın kıymetini bilin. Lakin zaman kıymeti bilinmediğinde en acı meyva gibidir buruk bir tat bırakır ağzınızda

Melek Gökdemir

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme