Leyleğin Ömrü Laklakla Geçer Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç

Leyleğin Ömrü Laklakla Geçer Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç

İnsanlar az konuşup çok iş yapanlar ve çok konuşup az iş yapanlar olmak üzere ikiye ayrılır . Bazıları çalışmaktan konuşmaya fırsat bulamaz bazıları da konuşmaktan çalışmaya fırsat bulamaz . " Leyleğin ömrü laklakla geçer " atasözünde bahsedilenler ikinci kısımdakilerdir . Yani çok konuşmaktan iş yapmaya fırsat bulamayanlar .

Bazı insanlar vardır ki sürekli "şöyle , yapacağım , böyle edeceğim …" diyip durur . Ama bu laflar ancak sözde kalır ve icraata geçtiğini gören olmaz . Hayatları hep kuru laflarla ve plan kurmakla geçer .  İş düşündükleri şeyleri yapmaya geldiğinde sürekli biraz sonra , yakında yaparım gibi bahanelerle işleri ertelerler . Bu gibi insanlara çok fazla güvenmemek gerekir . Çünkü böylesi insanların laflarına kadar ortak olmak gibi bir hataya düşerseniz hem zamanınızı israf etmiş olursunuz hem de paranızı kaybetmiş olursunuz . Yalnızca konuşan ama elinden iş gelmeyen insanların hayatları çok acıklıdır . Bu tip insanlar ömür geçip de yaşlılık kapıya dayandığı vakit şöyle bir dönüp geçmişe baktıklarında koskoca bir boşluk görürler . Pişmanlık duyarlar ama nafile . Çünkü artık iş işten geçmiş , giden zaman artık kaybedilmiş olur .


İnsanlar ben yapacağım , edeceğim demek yerine az da olsa başlamalı ve elinden gelen çabayı göstermelidir . Yoksa yaparım ederim demek kuru laftan öteye geçmez ve zamanla artık kimse de bu sözleri dikkate almaz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme