İyilik Eden İyilik Bulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İyilik Eden İyilik Bulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta her şeyin bir karşılığı vardır . İnsan nasıl yaşarsa , davranışları nasıl olursa  karşılığını da o oranda alır . İyilik edersen iyilik , kötülük edersen de kötülük bulursun . İyi insanlar başkalarına zarar vermeyen , iyi düşüncelerde olan ve kalbi sevgi ile dolu olan kimsedir .

İyi insanların yaptığı yardımlar, fedakarlıklar gün gelir karşılığını bulur . İyi insan olmak demek sabırlı insan , güler yüzlü, hoşgörülü , alçakgönüllü insan olmak demektir .  Edilen iyiliklerin karşılığını hem bu dünyada hem de öte dünyada alır insanoğlu . Örneğin; yakın bir akrabanız zor durumda ve bakıma ihtiyacı var . Eğer siz onu sokağa atmayıp , bir kişinin yediği iki kişiye de yeter düşüncesi ile hareket edip o yakınınıza bakarsanız , gün gelip siz de zor duruma düştüğünüzde size bakan biri olacaktır muhakkak . Çünkü yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmaz , eninde sonunda muhatabını bulur . Bunun için her zaman iyi bir insan olmaya gayret göstermeli ve elimizden geldiği kadar bizden yardım isteyen insanlara yardım etmeli ve onları geri çevirmemeliyiz . Çünkü iyi insan olmak erdemli insan olmak demektir. 


Hayatı güzel bir şekilde yaşamak istiyorsak , olumsuz bir durumla karşılaşmak istemiyorsak , insanlardan ilgi ve sevgi bekliyorsak biz de onlara aynısını yapalım ki hayatın anlamı olsun .



15 yorum:

  1. Arkadaşlar gerçekten güzel yazmışsınız.Ödevime çok yardım ettiniz sağ olun. Siteniz güzel fakat birazdaha eklenti yapabilirsiniz daha eğlenceli olur bu site.

    YanıtlaSil
  2. abim çok güzel ellerine sağlık :D


    YanıtlaSil
  3. Harika 100 aldım en son kompozisyondan

    YanıtlaSil
  4. Çok kötüüüüüüüü yooo

    YanıtlaSil
  5. Bence çok güzel ben çok güzel beyendin ve iyiği anlatıyor ve iyiği eden iyiği bulur bunu anlatıyor

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler ama örnek vs eklense çok daha mükemmel olurdu ,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Deneme