Gelen Gideni Aratır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Gelen Gideni Aratır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç

"Gelen gideni aratır " atasözü insanların bazen beğenmediği ve bir an önce gitse de kurtulsak dediği insanlar için  zaman geçip onun yerine başka biri geldiğinde onu tanıdıktan sonra keşke gitmeseydi diyebileceği anlamına gelmektedir . Her insan farklıdır ve birini beğenmediğimizde o gidince yerine gelecek olan insanın daha iyisi olacağının bir garantisi olmaz .

Çoğu zaman aynı ortamda çalışmak istemediğimiz insanlar gidip de yerine başka birisi geldiğinde bir süre sonra diden kişiyi aradığımız olur . Çoğu zaman da olmaktadır . Çünkü bu bence biraz da doğal bir durumdur . Çünkü her ne kadar da beğenmesek bile bir insanla uzun zaman çalıştığımızda onun beklentilerinin ne olduğunu , bizden neler istediğini biliriz ve gereksiz de görsek , lüzumsuz da olduğuna inansak neler yapmamız gerektiğini biliriz . Ama yeni biri ile çalışmaya başladığımızda durum böyle olmaz . Hele de bu kişinin tarzı ve beklentileri giden ile tamamen farklıysa durum çok daha çekilmez olur . İşte böyle bir zamanda dudaklarımızdan dökülüveren sözdür : " Gelen gideni aratır !"

Kısacası hoşlanmadığımız biri gittiğinde gelen kişinin daha iyi olacağının garantisi yoktur . Bu iş hayatında da böyledir , özel yaşamda da böyledir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme