Garip Kuşun Yuvasını Allah Yapar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Garip Kuşun Yuvasını Allah Yapar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Her insan farklı özelliklerde bir ailede dünyaya gelmiştir . Zengin ya da fakir olmak , erkek ya da kız olmak , uzun ve ya kısa olmak gibi daha birçok özelliğimiz bizim tercih edemeyeceğimiz niteliklerimizdir ve bizlere yaratıcı tarafından layık görülmüştür . Bu gibi özelliklerimiz zaman zaman bize dezavantaj gibi görünse bile çalışan , gayret gösteren insanlar kendi özelliklerini kullanarak başladığı noktadan çok daha farklı yerlere gelebilmektedir .

Şunu unutmamak gerekir ki insanın en büyük sermayesi imanıdır . İnanan bir insan için umutsuzluk ya da çaresizlik söz konusu değildir . Allah bir şeyi istediği zaman Kur'an'da da belirtildiği üzere yalnızca "ol" der ve istediği hemen olur . Taç , taht sahipleri bir anda bir çöpe muhtaç düşebilirken hiçbir şeyi olmayan biri de dünyaya padişah olabilir . Tabi ki bunun yolu temiz bir kalp ve çok çalışmak daha sonra da Allah'tan istemekle mümkündür . İnsan üretmek için , gelişmek için etrafına faydalı olmak için gayret gösterirse Allah mutlaka onun önüne bir sebep çıkarır ve murat ettiği şeylere kavuşmasını sağlar .

İster maddi , ister manevi olsun her alanda niyeti temiz olan insanlar er ya da geç isteklerine kavuşmuşlardır . Çünkü bizleri yaratan Allah bizi bu dünyaya gönderirken daha biz gelmeden rızkımızı da yaratmıştır .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme