Esirgenen Göze Çöp Batar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Esirgenen Göze Çöp Batar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

"Esirgenen Göze çöp batar " atasözü herhangi bir varlık , kişi ya da olay üzerine gereğinden fazla titizlik gösterildiğinde mutlaka bir olumsuzlukla karşılaşılacağı anlamına gelmektedir .  Gerçekten de böyledir . Mesela yeni aldığınız bir takım elbise var . O kadar özen gösterirsiniz ki aman kirlenmesin aman ütüsü bozulmasın diye çok dikkat edersiniz . Ama daha ilk gününde elinde çay bardağı dikkatsiz bir adam gelip çarpar ve güzelim elbise kir olur . 

Ya da kapının kenarından geçerken belki daha önce yüzlerce kez geçtiğiniz yerdeki küçücük bir çivi gelir elbiseye bir delik açar . O delik adeta elbisede değil de kalbinizde açılmış gibi hissedersiniz . Bazen işleri oluruna ya da moda tabiri ile akışına bırakmak gerekir . Hani derler ya olumsuz düşündükçe olumsuzlukları çağırırız diye . Galiba bu düşüncenin gerçeklik payı var . Biz titizlik gösterdikçe hiç olmayacak şeyler olur ve sonunda işi elimize yüzümüze bulaştırırız . Çocukken özellikle günümüzdeki kadar imkanların olmadığı zamanlarda çoğumuzun yaşadığı bir durum vardır . Zor güç bir top aldırırız ailemize . Başına bir şey gelmesin diye gece bile yanımıza yatırırız . İlk kez sokağa çıkardığımızda daha beş dakika geçmeden top patlar .

Evet planlı , programlı olmak gerekir ama evhamlı olmamak gerekir . İşleri biraz doğasına bırakmak gerekir . Unutmamak gerekir ki biz ne yaparsak yapalım işler oluruna varıyor .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme