Huylu Huyundan Vazgeçmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Huylu Huyundan Vazgeçmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği Giriş, Gelişme, Sonuç

Yalan söylemek , çabuk kırılmak , inatçı olmak , kıskanç olmak , çok konuşmak ve daha yüzlerce hatta binlerce farklı huyumuz var . Bu huylarımızın bir kısmının farkında oluruz bir kısmının da farkında bile değilizdir . Birisi mesela sen çok inatçısın dese asla kabullenmediğimiz zamanlar olur . Çünkü yıllar geçtikçe kişiliğimize yerleşen bu huyumuz bizim için o kadar normal olmuştur ki fark edemeyiz bile .

Yapılan araştırmalar insanların birçok karakter özelliğinin yaklaşık olarak altı yaşına kadar kazanıldığını ve kişiliğinin neredeyse tamamlandığını söylüyor . Yani atalarımızın söylediği " huylu huyundan vazgeçmez " atasözü bilimsel araştırmalar tarafından da desteklenmekte . Mesela bir insan yalan söylemeye alışmışsa ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu huyundan vazgeçmesi çok zor olur . Sıkıştığı yerde hemen yalana baş vurur . Bu yüzden insanların huylarını değiştirmek bu kadar zor olduğuna göre onlar daha çocukken anne babalar tarafından istenilen huyları kazanmaları için çaba gösterilmelidir . Küçük yaşlarda inatçı olmaması sağlanan ya da yalandan uzak tutulan bir çocuğun hayatında bu tür huyların yeri olmaz .

Gönül ister ki hiç kimsenin kötü huyları olmasın . Ama maalesef bu tür huyları olan insanlar azımsanamayacak kadar çok . Böyle insanlara karşı bizim yapmamız gereken onlara hatalarını göstermek ve düzeltebilmeleri adına onlara yol göstermektir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme