Kervan Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Kervan Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Kitap hangi görevle başlar?
A) Sultan’ın savaş emriyle
B) Yahya Efendi’nin sürgünüyle
C) Yahya Efendi’nin hac ziyaretini yazmakla görevlendirilmesiyle
D) Yeni bir cami yapımıyla

 

2. Hac ziyaretlerinin yapılamamasının nedeni nedir?
A) Salgın hastalık
B) Ekonomik sorunlar
C) Mekke ve Medine’nin dazlaklar tarafından ele geçirilmesi
D) Deniz yolunun kapanması

 

3. Hac kafilesi hangi yerden yola çıkmıştır?
A) Bursa
B) Edirne
C) Üsküdar
D) Konya

 

4. Yahya Efendi hangi bölükte yer almaktadır?
A) 1. Bölük
B) 2. Bölük
C) 3. Bölük
D) 4. Bölük

 

5. Yahya Efendi’nin en yakın dostları kimlerdir?
A) Nadide ve Fatma
B) Merkez Efendi ve Hüdai
C) Kuşbaz Yuşa ve Telli
D) Sultan Mahmut ve berber

 

6. Hain olduğu ortaya çıkan kişi kimdir?
A) Merkez Efendi
B) Deveci
C) Kuşbaz Yuşa
D) Cenap Efendi

 

7. Kuşbaz Yuşa’nın cezası ne olmuştur?
A) Sürgün
B) Hapis
C) İdam
D) Affedilme


 

8. Hüdai kime âşık olmuştur?
A) Fatma
B) Nadide
C) Sümbül
D) Cenap

 

9. Nadide’nin görevli olduğu kişi kimdir?
A) Yahya Efendi
B) Sultan Mahmut
C) Mutasarrıfın engelli kızı Fatma
D) Merkez Efendi

 

10. Fatma’nın hac yolculuğundaki amacı nedir?
A) Ticaret yapmak
B) Eğitim almak
C) Şifa bulmak
D) Evlenmek

 

11. Dazlaklarla yapılan savaşların sonucu ne olmuştur?
A) Osmanlı kaybetmiştir
B) Barış yapılmıştır
C) Osmanlı Devleti kazanmıştır
D) Savaş bitmemiştir

 

12. Fatma hangi mucize sonucu iyileşmiştir?
A) İlaçla
B) Doktor müdahalesiyle
C) Peygamberimizin mezarında edilen dua ile
D) Yolculuk sayesinde

 

13. Fatma’nın iyileşmesi sonrası ne yapmıştır?
A) İstanbul’a dönmüştür
B) Babasına koşmuştur
C) Medine’de kalmıştır
D) Hacca gitmemiştir

 

14. Hac ziyaretini kimler tamamlamıştır?
A) Sadece Yahya Efendi
B) Merkez Efendi ve Hüdai
C) Yahya Efendi ve arkadaşları
D) Sultan Mahmut

 

15. Merkez Efendi düğün hediyesi olarak ne vermiştir?
A) Para
B) Silah
C) Ev
D) Bahçe

 

16. Hac yolculuğunun savaşlarla anlatılması aşağıdakilerden hangisini vurgular?
A) Yolculuğun kolaylığını
B) İnanç uğruna verilen mücadeleyi
C) Ticari faaliyetleri
D) Eğlenceyi


 

17. Yahya Efendi’nin görevi kaldırılmasına rağmen yolculuğa devam etmesi neyi gösterir?
A) Görev aşkını
B) Merakını
C) Zorunluluğu
D) Korkusunu

 

18. Fatma’nın iyileşmesi romanda neyi simgeler?
A) Savaşın bitmesini
B) Mucize ve inancın gücü
C) Yolculuğun hızını
D) Ekonomiyi

 

19. Merkez Efendi’nin evini genç çifte hediye etmesi hangi değeri gösterir?
A) Kıskançlık
B) Fedakârlık ve cömertlik
C) Güç gösterisi
D) Rekabet

 

20. Romanın genel teması aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sadece savaş
B) Sadece aşk
C) İnanç, hac yolculuğu, aşk ve mücadele
D) Ticaret hayatı


1-C | 2-C | 3-C | 4-D | 5-B | 6-C | 7-C | 8-B | 9-C | 10-C |
11-C | 12-C | 13-B | 14-C | 15-C |
16-B | 17-A | 18-B | 19-B | 20-C

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme