Türkün Onuru Ve Gururu Ve Yeteneği Çok Yüksek Ve Büyüktür. Böyle Bir Ulus Tutsak Yaşamaktansa Yok Olsun, Daha İyi. “ Bu Nedenle Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm

 

Türkün Onuru Ve Gururu Ve Yeteneği Çok Yüksek Ve Büyüktür. Böyle Bir Ulus Tutsak Yaşamaktansa Yok Olsun, Daha İyi. “ Bu Nedenle Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm


Türk Milleti onurlu ve gururlu bir millettir. Başka bir milletin esareti altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. Çünkü milletimiz bağımsızlığına düşkün bir millettir. Böyle milletin esir olması demek ölmesi demektir. Onun için ya bağımsızlık ya ölüm demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı yıllarında büyük bir düşman işgali ile karşı karşıya kalmıştı. Vatan elden gidiyor, İstanbul Hükümeti se bu durumda pasif davranıyordu.


 Mustafa Kemal ise  bu durumu sindiremiyordu. Çünkü onun yüreğinde bağımsızlık aşkı, vatan aşkı, millet aşkı vardı. Bunun için de bir an önce harekete geçti ve Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattı büyük insan Gazi Mustafa Kemal. Halkın desteğini de alan Mustafa Kemal'i artık hiçbir kuvvet durdurmazdı. Onun için bağımsızlık milletimizin yaşama nedeniydi, ana damarıydı. Anadolu halkı bir yandan yoksulluk içinde bir yandan da düşmanla çarpışma halindeydi ama ama he şeye rağmen milletimizin iman ve inanç gücü, Mustafa Kemal'in önderliğinde ülkemizi yeniden diriliş ve yeniden yükselişe geçirdi ve başka bir milletin esareti altına girmedik. 


Böylece diğer esir milletlere de örnek bir mille tolduk. Bundan dolayı da Mustafa Kemal "Türk Onuru Ve Gururu Ve Yeteneği Çok Yüksek Ve Büyüktür. Böyle Bir Ulus Tutsak Yaşamaktansa Yok Olsun, Daha İyi. “ Bu Nedenle Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm."  demiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme