Arkadaşlık Nasıl Olur Konulu Kompozisyon

 

Arkadaşlık Nasıl Olur Konulu Kompozisyon


Arkadaşlık güven ile inşa olur. Yani arkadaş olan kişiler arasında en önemli husus arada güvenin olmasıdır. Arkadaşlar birbirini kollamalıdır. Sadece iyi gün değil kötü günde de birlikte olunmalı, acılar ve mutluluklar paylaşılabilmelidir.

 

Arkadaşlık ilişkilerinde sevgi, saygı ve mesafe olmalıdır. Yani arkadaşlar birbirinin sınırlarına saygılı olmalıdır. Elbette birlikte olunmalı, dertler paylaşılmalı, mutluluklar paylaşılmalıdır ama aradaki sınır çizgisi de geçilmemelidir. Abartılı samimiyet kurulmamalıdır. Abartılı samimiyet gereksiz alınganlıklara ve gereksiz tartışmalara neden olabilir. Buna dikkat edilmelidir. Samimiyet, güven, saygı, yardımlaşma ve dayanışma, empati kurma, duyarlılık arkadaşlık ilişkilerinin olmazsa olmazlarındandır. Arkadaşlık ile ilgili şu söz de çok önemlidir: “Arkadaşlık ağaca benzer kurduğunda bir daha yeşermez der Nazım Hikmet. İşte burada önemli olan arkadaşlık bağını kuvvetlendirmek aradaki güveni yıkmamaktır. Bunun için arkadaşlarımızın kıymetini bilmeliyiz ve olur olmaz her şeye alınmamalıyız.

 

Güçlü arkadaşlıklar kurmak için önce arkadaşımızı iyi tanımalıyız. Her önümüze gelenle hemen sıkı fıkı olmamalıyız. Önce o kişiyi iyice tanımalı, küçük hesaplar peşinde koşup koşmadığını bilmeliyiz. Buna göre arkadaşlık kurmalıyız ve kurduğumuz sağlam dostlukların da sonuna kadar  arkasında olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme