Gümüş Kanat Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Gümüş Kanat Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Gümüş Kanat; kaybolmayan hayallerin, ideallerin, umutların,  günden güne çoğalan sevginin sembolüdür. Küçük yaşta hayatın acı yüzüyle karşı karşıya kalmış olan Kemal; bütün zorlukları sevgi, gayret ve dostluğun, en çok da Gümüş Kanat'ın yardımıyla aşmıştır.. Onun ardında kara günlerden mavi hayalleri yükselir. Çocukların zevkle bir solukta okuyup bitireceği muhteşem bir kitaptır.

Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:

“Keşke insanların da ağaçlar gibi sağlam kökleri olsaydı.”

“Zenginler hazinelerini gömecek yer arıyorlardı, fakirler ise sığınacak bir delik.”

“İnsanlar yaşamak isterler çocuğum. Kendilerinden ziyade sevdiklerinin yaşamasını isterler. Fakat doğmak gibi ölmek de var dünyada. Gelen muhakkak ki günün birinde gidecek.”


“Bir makine gibi güçten kesilinceye kadar çalışmalıydı. Ancak o zaman kendisini tedirgin eden kaygılardan kurtulabiliyordu.”

“Sevginin yaşaması için, eşsiz bir çiçeğe gösterilen bakım gibi özeniş lazımdır.”

“Sevginin yaşaması için , eşsiz bir çiçeğe gösterilen bakım gibi özeniş lazımdır.”

“Allah'ın verdiği canı Allah alırdı.”

“Zaten Saadet bu değil miydi? Dünyada sevdikleri olmak, onlarla beraber vatan toprağında yaşamak. Hastalıkları, sağlıkları, kederleri, sevinçleri beraber yaşamak. Evet, gerisi boştu.”

“Felaketlerden korkmamak, cesaretle göğüs germek lazımdı. Zorluklarla döğüş edenler, güçlükleri yenebiliyor, savaşı kazanabiliyorlardı. Hayatta acılara sabırla, ağır başlılıkla dayanıp mücadele edenlerin yüzüne talih gülüyordu.”

“Anaların, babaların, öğretmenlerin hakları ödenmeyecek kadar büyüktür.”


“Sonra anladım ki dünyada hazine çalışmak, saadet sağlıkmış.”

"Hayaller insanı oyalar, eğlendirir. Hem hayal kurmak için masraf da istemez, parasızdır."

- Anneciğim! dedi, Cennet bu kadar güzel midir acaba? Gözbebekleri heyecanla büyümüş, yanakları kızarmıştı. Annesi:  Vatanımız Cennet kadar güzel! dedi. Belki Cennet bu Vatan Toprağı idi. Üstünde yaşamak, sonra toprağında sonsuz uykuya dalmak.”

“Hayat, ne kadar karanlık olursa olsun, içinde hep bir umut ışığı barındırır.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme