Sağlık ve Spor Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?

 Sağlık ve Spor Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?


İnsan sağlıklı olmak için önce yediğine ve içtiğine dikkat etmelidir. Önüne gelen her şeyi yiyen, yeterli ve dengeli beslenmeyen insanlar yaşları kaç olursa olsun çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Özellikle de bir insan çok kilo alıyor ve almaya devam ediyorsa bu insan yeterli ve dengeli beslenmiyordur. Elbette kimi insanlar fazla yemediği halde kilo alabilir  bunun nedeni de içtiği haplar ve diğer faktörler olabilir ama genel olarak baktığımızda beslenme alışkanlıklarımızın iyi olmaması bizi çeşitli hastalıklara yakalanmaya mahkum bırakmaktadır.

 

Aşırı tuzlu ve aşırı şekerli gıdalar, unlu gıdaların fazla tüketilmesi erken yaşta obezite olmamıza neden olur ve bu da gündelik yaşamımızı olumsuz etkiler. Bunların olmaması için ölçülü yemeliyiz.  Bir şey organik diye de onu abartmamalıyız. Çünkü her şeyin fazlası zarardır. Yeterli ve dengeli beslenme hayat alışkanlığı haline gelmelidir. Sağlıklı olmak için sadece yeterli ve dengeli besleneme yeterli olmaz. Ayrıca spor da yapmalıyız. Her gün belli aralıklarla yürümeliyiz, yürümeye zaman bulamıyorsak bisiklet sürmeliyiz, dışarıya çıkma zamanımız yoksa evde egzersizler yaparak hareket halinde olmalıyız. Böylece vücudumuz hareket halinde olmaya devam eder ve gereksiz kilolardan da kurtulmuş oluruz.


Spor yap yapan insan daha zinde olur ve güne daha enerjik başlar. Spor yapmak kişinin beynini daha aktif hale getirir ve bilişsel ve zihinsel becerilerimiz daha iyi olur. Stresimiz daha az olur ve daha mutlu oluruz. Onun için spor yapmaya devam etmeliyiz ve spor yaparak sağlıklı bir bedene, sağlıklı bir ruha sahip sahip oluruz.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme