Lokman Hekim’in “Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır.” Sözünden Hareketle Bir Konuşma Metni Hazırlayınız.

 Lokman Hekim’in  “Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır.” Sözünden Hareketle Bir Konuşma Metni Hazırlayınız.

 

Sağlık olmadan insanın mutlu olması mümkün değildir. Sağlımız yerinde olacak ki yaşamdan zevk alalım, yaşamanın tadına varalım.

Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım!

Hepinizin de bildiği gibi hepimiz için hayatta en önemli şey sağlıklı bir bedene ve sağlıklı bir ruh haline sahip olabilmektir. İnsanın sağlığı yerinde olmadığı zaman; midesi bulandığı zaman, başı döndüğü zaman, eklemleri ağrıdığı zaman kısacası;  vücudunun herhangi bir yerinde ağrı olduğu zaman insan mutsuz olur ve hiçbir şey yapmak istemez. Çünkü yediği şey bile kişiye zehir olur. İşte onun için bu hayatta en önemli olan şey sağlıktır.

 

Sevgili arkadaşlarım!

Lokman Hekim’in dediği gibi oburluk ve iştahsızlık bedenin baş düşmanıdır. Çünkü her şeyde olduğu gibi beslenme konusunda da ölçü esas alınmalıdır. Yani fazla yemek yemek de iyi değildir, hiçbir şey yememek ya da çok çok az yemek de iyi değildir. İnsan sağlığı için en ideal olanı kişinin karnını tıka basa doldurmadan doyabileceği kadar yemesidir. Yani karnımızda az da olsa bir boşluk kalmalı ki nefesimizi rahat alalım ve yediklerimiz bize zarar vermesin. İşte bunu yaptığımız zaman daha sağlıklı oluruz ve sürekli hastane hastane dolaşmak zorunda kalmayız böylece sağlığımız da elden gitmemiş olur.

 

Değerli öğretmenim ve arkadaşlarım!

Hepinizin de bildiği gibi çok fazla yemek yiyince hemen uykumuz gelir ve rahatsız olmaya başlarız. Hiçbir şey yemediğimiz zaman da başımızda bir ağrı olur ve halsiz düşeriz. İşte bunların ikisi d euç boyutlardır. Önemli olan normal olanıdır. Günde iki öğün ve bir de ara öğün olarak kuru yemiş, meyve yemek bana göre en ideal olanıdır. Tabi ki ölçüyü kaçırmamak şartıyla. Bunu yaptığımız zaman daha sağlıklı oluruz. Daha sağlıklı olmak için de yeterli, dengeli ve organik önceliğimiz olmalıdır. Beslenme ile ilgili kötü alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz ve sağlığımıza, ruhumuza iyi gelen doğal gıdalar tüketmeliyiz ve kendi elimizle kendi sağlığımızı tehlikeye atmamalıyız.

 

Şunu unutmayalım ki oburluk her türlü hastalığın sebebidir. İştahsızlık da kişiye yaşamdan zevk almaz ve kişi devamlı yorgun, halsiz olur. İşte bu ikisini de yapmamak gerekir. Sağlığımız için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. Hiçbir şey yemeyerek de sağlığımızı tehlikeye atmamalıyız. Yoksa organlarımız zarar görür ve iyi beslenmeyen insanlar da birçok hastalık ortaya çıkar. Beni saygı ile dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor ve konuşmama burada son veriyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme