“Saman Hayvana, Zaman İnsana Yakışır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Saman Hayvana, Zaman İnsana Yakışır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayvanlar saman yiyerek karnını doyurur. İnsan için önemli olan ise zamandır. Aklını iyi kullanabilen insan zamanın kıymetini bilir ve zamanı boş yere heba etmez. Zaman çok çabuk geçer. Onun için zaman geçmeden bir şeyler yapmak önemlidir ve geride güzel anılar biriktirebilmek, güzel başarılar bırakabilmek önemlidir. 


Özellikle de genç yaşlardayken , gücümüz yetiyorken zamanın kıymetini bilmeliyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz, çalışkan olmalıyız. Bir plan ve program dahilinde işlerimizi yapmalıyız. Böylece zaman dolu dolu geçmiş olur ve biz de zamandan kazanç elde etmiş oluruz. Her iş zamanla gelişip oluşur. Zamanı iyi kullanmalıyız. Kaybettiğimiz kimi şeyleri kazanabiliriz ama zaman asla geri gelmeyecektir. Onun için zamanımızı çar çur etmemeliyiz. İnsan zamanla kendini daha iyi geliştirir ve zamanını iyi kullanarak bir yerlere gelir. Kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmadan kendi ekmeğini kazanan insanlar zamanını iyi kullanmış kimselerdir. İnsan zamanını iyi kullanarak daha çok başarılı olur ve daha iyi işler ortaya çıkarır. 


Zamanını iyi kullanmayanlar ise aylak bir şekilde gezmeye devam eder ve yaşamdan zevk almazlar. Zamana önem verenler;  boş ve tembel tembel evde oturup hazır yiyici olmayan kimselerdir. Onun için de atalarımız saman hayvana, zaman insana yakışır demişlerdir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme