“Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil Midir? “ Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Bir İş Yapmak İçin Neden Yarını Bekliyorsun. Bugün de Dünün Bir Yarını Değil Midir? “ Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Bir işi yapmak için neden yarını bekliyorsun. Bugün de dünün bir yarını değil midir der Ömer Hayyam. İnsan işlerini hep başka zamanlara ertelemeyi sever. Yapmak istediği şeyleri yarın yapacağım der, yarın olur öbür gün yapacağım der ve böylece planlar askıda kalır ve yapacağım lafına devam edilir ama ortada hiçbir şey olmaz. Oysa bugün de dünün bir yarınıdır. Onun için işlerimize hemen şimdi başlamalıyız. Yani anı değerlendirmeliyiz.

 

Gelecek günlere değil şimdiye bakmalıyız, yolumuza bakmalıyız ve durmadan çalışmaya, amaçlarımıza ulaşmaya devam etmeliyiz. Bir işi yapmayı yarınlara değil bugünlere bırakmalıyız. Bugünlerde yapmaya başladığımız zaman yarınlarımız daha güzel ve daha aydınlık olacaktır çünkü. İnsanlar tembelliğinden dolayı işleri yarınlara bırakmayı severler ve  sonra da büyük büyük laflar ederek gelecekte şunları yapacağım, şunları yapmış olarak karşınıza çıkacağım der. Zaman geçer ve bir de bakar ki gelecekte hiçbir şey yapmamıştır ve yerinde saymaya devam etmiştir böyle tembel insanlar. Oysa çalışkan ve üretken insanlar önce bugünden başlar.

 

Zamanını iyi değerlendirir ve zamanın bir daha geri gelmeyeceğini bilerek işlerini başka günlere ertelemez. Bugünün de dünün bir yarını olduğunu onun için de işe bugünden başlamasının akıllıca bir iş olduğunu bilirler ve rotayı ona göre çizerler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme