Yaşadığınız Ya Da Tanık Olduğunuz Bir İyilik Öyküsünü Arkadaşlarınıza Anlatınız.

 Yaşadığınız Ya Da Tanık Olduğunuz Bir İyilik Öyküsünü Arkadaşlarınıza Anlatınız.

Yakın bir zamanda ülkemizde meydana gelmiş olan asrın felaketinde yaşanan depremde çok sayıda insanımız hayatını kaybetmişti. Çok sayıda canlarımız yaralı kalmış, çok sayıda canlarımız ise yapılan çürük binaların altında kalarak hayatlarını kaybetmişti. Ben bu deprem felaketinde olan bir iyilik öyküsünü anlatmak istiyorum. Bizim okulumuza depremden dolayı başka şehirlerden depremzede arkadaşlarımız gelmişti. Kahramanmaraş’tan, Hatay’dan, Malatya’dan ve diğer şehirlerden  çok sayıda depremzede insanlar gelmişti. 


Okulumuzdaki öğrenci sayısı da doğal olarak artmıştı. Annem ev hanımı olduğu için o depremzede kardeşlerimiz için şapka, çorap, eldiven örmüştü. Okulumuzda depremzede kardeşlerimiz için devlet tarafından he r gün yemek verilmeye başlandı. Öğrenci sayısı çok fazla olduğu için yemek dağıtımı esnasında öğretmenlerimiz zorlanıyordu ve çok sayıdaki öğrenciye hizmet edilirken karmaşa oluyordu. Bunun üzerine benim canım annem kendi de dahil olmak üzere mahalledeki diğer ev hanımlarından bir gurup oluşturarak her gün depremzede öğrencilerin yemeğini gönüllü olarak dağıtmaya başladı. Çocuklar ile tek tek ilgileniyorlar, onları bağrına basıp seviyorlardı. Bazen evlerinden yemekler yapıp çocuklara dağıttılar. Onlar ile oyunlar oynadılar, kitaplar okudular ve daha çok sayıda etkinlikler yaptılar. Depremzede çocuklar annemi ve diğer teyzeleri seviyor, onlara sarılıyor ve teşekkür ediyordu.


 Annem okul kapanana kadar orada gönüllü olarak arkadaşları ile birlikte çalışmaya devam edecek ve bundan büyük mutluluk duyuyor. Çünkü bir insana iyilik etmek, bir canı mutlu etmek annemi kat kat mutlu etmektedir. Çünkü o insanların enler yaşadığına hepimiz şahit olduk ve hepimizin canı yandı. Milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olarak bu zor günlerin üstesinden de geleceğiz inşallah. Annem ve annem gibi daha milyonlarca güzel kalpli , yüreği iyilik dolan annelere de selam olsun. İyilik insanı insan yapar. Çünkü iyiliğin olduğu yerde şefkat dolu yürekler, tebessüm eden güzel yüzler ve vicdanlı insanlar vardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme