“Hayatın En Büyük Hataları, Başarıya Ne Kadar Yaklaştıklarını Bilmeyen İnsanların Vazgeçmelerinden Dolayı Olur.” Kompozisyon

 “Hayatın En Büyük Hataları, Başarıya Ne Kadar Yaklaştıklarını Bilmeyen İnsanların Vazgeçmelerinden Dolayı Olur.” Kompozisyon


 Hayat ile ilgili herkesin kendine göre planları vardır. Kimileri bu plan doğrultusunda hareket ederek sonuna kadar gider ve başarıyı tadar, kimileri ise sonuna yaklaşmışken vazgeçer ve onca emeğini heba ederek başarısına kendi eli ve kendi iradesi ile engel olur. Hayatın en büyük hataları, başarıya ne kadar yaklaştıklarını bilmeyen insanların vazgeçmelerinden olur  der bir söz. Gerçekten de öyledir.

Kimi insanlar başta çok güzel bir şekilde çalışmaya başlar ve ilerleyen zamanlarda hata yaptığı zaman hemen kendisini başarısız görürü. Tam sonlara doğru gelmişken tam başarıyı yakalayacakken vazgeçer ve böylece asıl mutluluktan mahrum kalır ve başarıyı elde etmemiş olur. İşte böyle olmamalıyız. Başladığımız bir işi sonuna kadar götürmeliyiz ve kedimize güvenmeliyiz. Ufak hatalarımızda hayal kırıklığı yaşamamalıyız. Her zorluğa rağmen umudumuz kaybetmeden emek etmeye, üretmeye, disiplinli olmaya gayret etmeliyiz. Bunu yaptığımız zaman başarı ve mutluluk da bizimle olacaktır.

Onun için de ilk olarak kendimize güvenmeliyiz. Güvenle çıktığımız bu yolda karşımıza olumsuzluklar da çıkacaktır ama bu olumsuzluklar karşısında asla pes etmeden yolumuza devam edersek her şey daha güzel olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme