“Beşik Sallayan Eller, Dünyayı Yerinden Oynatacak Bir Gücü Simgeler.” Sözünü Açıklayınız.

 “Beşik sallayan eller, Dünyayı Yerinden Oynatacak Bir gücü Simgeler.”  Sözünü Açıklayınız.


Beşik sallayan eller bizim en kıymetlimiz olan annelerimizin elleridir. Çünkü onlar bizi dokuz ay boyunca karnında taşımış, gecesini gündüze katmış, bizi bugünlere getirmiş olan dev insanlardır, temiz yüreklerdir. Beşik sallayan eller, dünyayı yerinden oynatacak güce sahiptir. Çünkü onların yetiştirdiği çocuklar geleceğimize şekil verecektir, geleceğimizi aydınlatacak ve bizi güzel yarınlara götürecektir.


Bir çocuğun yaşamını etkileyen en önemli kişi annesidir. Onun için anneler çocuk yetiştirirken çok dikkatli olmalı ve sağlam bir ruha sahip , mutlu, geleceğe güvenle bakabilen çocuklar yetiştirebilmelidir. Annelerin yetiştirdiği mutlu ve kendine güvenen çocuklar ileride hem kendi yetiştiği topluma faydalı olacak, hem de  dünyaya faydalı olacak ve büyük işler başaracaklardır. İşte bunun içinde beşik sallayan eller, dünyayı yerinden oynatacak güce sahiptir demiştir Peter de Vires. Örneğin; okulda gördüğümüz bir çocuğun konuşmasına, nezaketine ve başarılı olmasına hayran kalabiliriz. Bu çocuğu yetiştiren aile ne güzel bir aile, bu çocuğu yetiştiren anne ne güzel elleri öpülesi bir anne diyerek o annenin kim olduğunu öğrenmeye çalışırız.

 

İşte tüm bunlar için annelik , anne olma çok önemli bir bir sorumluluktur. Çocuklarını nitelikli yetiştiren anneler dünyaya yön verir, çocuklarına örnek olmayan, kötü davranışlar içinde bulunan anneler de dünyaya bir iyi çocuklar bırakmaz. Sorumsuz, başka insanların başına bela olan çocuklar ileride kötü insan olur ve  mutsuz bir yaşam sürerler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme